Önkormányzati hírek

Sajnos megvan az első dunakeszi fertőzött, 13 fő házi karanténban

2020-03-26

13 fő van házi karanténban Dunakeszin a legfrissebb információk szerint, a polgármester tájékoztatása alapján ugyanakkor megvan az első fertőzöttje is Dunakeszinek. Egy dunakeszi lakost koronavírus fertőzéssel kórházban kezelnek - írja Dióssi Csaba, hozzátéve, hogy a hír egyelőre még nem megerősített.

Hivatalos: Gödön már nyolcan vannak házi karanténban

2020-03-18

Gödön már nyolc ember érintett a koronavírussal kapcsolatban, ők házi karanténban vannak - erről Juhász Béla, Sződliget polgármestere számolt be facebook-bejegyzésében. A bejegyzésben azt is megemlíti, hogy Vácon három személy, Vácrátóton pedig egy érintett van, akik ugyancsak házi karanténban vannak. Ez arra utal, hogy az érintettek nem feltétlenül fertőzöttek, hanem vagy érintett területen utaztak keresztül, vagy valamely fertőzöttnél merültek fel kontaktszemélyként s emiatt figyelik meg őket.

Göd-Online

Önkormányzat: négy személy van Dunakeszin hatósági karanténban, igazolt fertőzésről nem tudnak

2020-03-18

Dunakeszi Város Önkormányzata tegnapi megkeresésünkre ugyan nem reagált, de mai, a város honlapján közzétett tájékoztatása szerint csupán négyen tartózkodnak Dunakeszin hatósági házi karanténban a koronavírus-járvány kapcsán. Igazolt fertőzésről az önkormányzatnak nincs tudomása.

Vészhelyzeti működés a dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézetben

2020-03-17

A koronavírus-járvány miatt átalakul a dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézet működése is a következő időszakban. Az egészségügyért felelős miniszter utasítása alapján a betegek tervezett egészségügyi ellátását csak akkor végzik el a szakorvosi rendelőben, ha életveszély, vagy tartós egészségkárosodás veszélye áll fenn - tájékoztat a város honlapja.

Teljesen bezár a Művelődési Ház

2020-03-16

Eddig csak a programjait mondta le, mai bejelentése alapján azonban teljesen bezár a VOKE József Attila Művelődési Központ, az intézmény tájékoztatása szerint. Mint fogalmaznak, a járványügyi helyzet miatt a Művelődési Ház 2020. március 16-ától bizonytalan időre zárva tart. Az esetleges változásról honlapjukon, vagy facebook-oldalukon lehet tájékozódni.

A véradást megtartják

Központilag lemondták az étkezést az intézményekben Dunakeszin

2020-03-16

Az iskolai, óvodai és bölcsődei étkezési megrendelések az intézmények látogatási korlátozása miatt határozatlan ideig központi lemondásra kerülnek - tette közzé a DÓHSZK, Étkezési csoport elnevezésű facebook-oldal. Arra kérik a lakosságot, hogy csak abban az esetben jelezzék külön is a lemondást, amennyiben az intézményben kértek ügyeletet gyermekük részére, de az étkezést ennek ellenére nem igénylik.

Aki tehát a bezárások miatt otthon marad, annak ezen információ szerint nem kell külön lemondania az étkezést, mert arra központilag intézkedtek.

Mától nincs ügyfélszolgálat az Önkormányzatnál

2020-03-16

Határozatlan ideig szünetel a személyes ügyfélszolgálat a dunakeszi Polgármesteri Hivatalban a mai naptól, a koronavírus-járvány miatt. A hivatali dolgozók a megszokott hivatali időben - telefonon és emailben - rendelkezésére állnak a lakóknak - olvasható a város honlapján megjelent tájékoztatásban. Mint írják, kérelmek beadására továbbra is van lehetőség postai úton vagy elektronikus kapcsolattartási rendszeren keresztül, utóbbi az ügyfélkapu regisztrációval rendelkező lakosok részére áll rendelkezésre.

Döntöttek: Dunakeszin bezárják az óvodákat és a bölcsődéket, ügyeletet tartanak

2020-03-14

Dunakeszi Önkormányzata az iskolabezárásról szóló kormányzati döntést követően úgy határozott, hogy az önkormányzati fenntartású óvodákat és bölcsődéket visszavonásig zárva tartja - jelentette be Dióssi Csaba polgármester néhány perce közzétett facebook-bejegyzésében. Az iskolák bezárásnak tegnapi bejelentését követően egy ellenzéki képviselő már reggel erre kérte a város vezetését.

Mi lesz az óvodákkal és a bölcsődékkel Dunakeszin?

2020-03-14

Mint ismert, a miniszterelnök tegnap bejelentette, hogy március 16-tól, hétfőtől zárva tartanak az iskolák, a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket. E naptól kezdődően a bejelentés szerint tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben. Az intézkedés nem érinti ugyanakkor az önkormányzati fenntartásban lévő óvodákat és a bölcsődéket. Cikkünkhöz írt kommentekben és több, a település életével foglalkozó facebook-csoportban is felmerült, hogy miért csak az iskolákat zárják be, hisz a fertőzésveszély terjesztése pedig ugyanúgy fennáll az óvodákban és a bölcsődékben is.

Koronavírus: itt vannak a dunakeszi intézkedések

2020-03-12

Rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdet ki a kormány a koronavírus elleni védekezés érdekében - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budapesten. A hírről már szinte az egész ország értesült. A Dunakeszi Önkormányzat tájékoztatója ezzel kapcsolatban a tegnapi napon a város honlapján jelent meg. A tájékoztató szerint többek között felfüggesztik a Dunakeszi Diák Akadémia előadásait, de az óvodák és a bölcsődék továbbra is nyitva maradnak. A teljes tájékoztató az alábbiakban olvasható.

Oldalak

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Címkék

Tartalom megosztás