Közéleti hírek

Meghalt az első magyar beteg - százak a Duna-parton a szép időben

2020-03-15

Vasárnap sajnos életét vesztette a koronavírus első magyar áldozata, akit a fertőzés gyanújával és tüdőgyulladással szállítottak a Dél-Pesti Centrumkórházba. A férfi 75 éves volt. Közben, noha a vírus terjedését megakadályozandó a szakértők azt javasolják, hogy mindenki maradjon otthon és a legkevesebbet találkozzon másokkal, a szép idő miatt százak múlatták az időt a Duna-parti sétányon, Dunakeszin.

Levélben kérték az óvodák és a bölcsődék bezárását Dunakeszin és Fóton

2020-03-14

Az óvodák és a bölcsődék bezárását kérte a dunakeszi és a fóti polgármesternek küldött levelében Varga Zoltán Péter Pest megyei képviselő szombat reggel. A képviselő közösségi oldalon megosztott bejegyzésében azt írja, hogy már az iskolák bezárásnak tegnap esti bejelentését követően több megkeresés érdekezett hozzá a lakosságtól, melyben az önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsődék sorsáról érdeklődtek szülők, nagyszülők, de a bejegyzés szerint intézményi dolgozók is.

Koronavírus - Orbán: a tanulók hétfőtől nem mehetnek iskolába, tíz akciócsoport állt fel

2020-03-14

A koronavírus elleni védekezés keretében tíz akciócsoportot állt fel, az oktatási munkacsoport első javaslata nyomán hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a kormány Facebook-oldalán péntek este közzétett videójában.

A szülőknek kell takarítani? - Képviselői levél a dunakeszi tankerületi igazgatónak

2020-03-13

Levélben kereste meg a Dunakeszi Tankerületi Központ vezetőjét Varga Zoltán Péter megyei ellenzéki képviselő. Miután tegnap az operatív törzs sajtótájékoztatóján felmerült, hogy van olyan a tankerülethez tartozó (dunakeszi) általános iskola, ahol egyetlen takarító dolgozik, a képviselő többek között erről is érdeklődött a Dunakeszi Tankerületi Központ vezetőjétől.

A dunakeszi Krisztus Király katolikus iskola tanárai is tiltakoznak a NAT ellen

2020-02-29

Több tucat egyházi iskola több száz tanára tiltakozik az új NAT ellen - számolt be róla tegnap több vezető hírportál.

"Mi, egyházi iskolákban dolgozó alulírott pedagógusok a társadalom egészével együtt fájdalmasan érzékeljük a magyar oktatás régóta elhúzódó, súlyos válságát" - írják állásfoglalásukban azoknak az egyházi iskoláknak a tanárai, akik több százan névvel is felvállalva tiltakoznak a jövőre bevezetendő új Nemzeti alaptanterv (NAT) ellen. Az állásfoglalást a fővárosi Piarista Gimnázium honlapján lehet elolvasni.

Kiválnak az ellenzéki összefogásból az MSZP képviselői

2019-11-01

Külön frakciót alakítanak az MSZP képviselői Dunakeszin - ezt Bilinszky Ferenc, a szocialista képviselőcsoport vezetője jelentette be a tegnapi testületi ülés végén. A szocialista képviselők annak ellenére vonulnak külön, hogy október 13-án a közös ellenzéki összefogás színeiben jutottak be a képviselő-testületbe. Az ellenzék színeiben mandátumhoz jutó többi képviselő, Nagy Attila, Lukácsi Bálint és Varga Zoltán Péter korábbi ígéretükhöz híven közös képviselőcsoportban foglalnak helyet, melyet Közösen Kesziért Frakciónak neveztek el.

Három fideszes alpolgármester és négy tanácsnok Dunakeszin: megtartotta első rendes ülését a képviselő-testület

2019-10-31

Három nappal az alakuló ülést követően megtartotta első rendes ülését Dunakeszi képviselő-testülete. A képviselők zárt ülésen két újabb alpolgármestert neveztek ki, valamint három tanácsnok, egy főtanácsnok megválasztásáról is döntöttek és megalakították a képviselő-testület egyetlen bizottságát. Nyílt ülésen többek között a szervezeti és működési szabályzatot módosították, a gyermekétkeztetési díjakról és a bölcsődék szakmai programjáról is határoztak a képviselők.

Átadták a megbízóleveleket, a Fideszt kiszolgáló HVB elnöke hisztizett egy utolsót

2019-10-28

A képviselő-testület a Művelődési Házban tartotta ünnepélyes alakuló ülését, ahol átadták a megválasztott polgármester és az önkormányzati képviselők megbízóleveleit. Az átadást megelőzően dr. Pál Lajos, a Helyi Választási Bizottság elnöke tartotta meg a törvény szerint kötelező beszámolóját a választás lebonyolításáról. Ennek során azonban a legkevesebbet a választásról beszélt a Fidesz-KDNP-t egyébként az egész választás alatt szervilisen kiszolgáló dr. Pál Lajos, ehelyett "tapasztalat" címén támadta be az ellenzéket a jelenlévők előtt.

Végleges a választás eredménye Dunakeszin, kiadták a listás mandátumokat is

2019-10-23

A Pest Megyei Területi Választási Bizottság elutasította az egyetlen olyan fellebbezést, melyet Dunakeszin a 4-es választókerület eredménye ellen nyújtottak be, a döntés ellen felülvizsgálati kérelemmel sem éltek, így immár valamennyi választókerületben jogerős az október 13-i választás eredménye. Ennek alapján a Dunakeszi Helyi Választási Bizottság kiadta a kompenzációs listás mandátumokat is. A választás eredménye alapján három mandátumot az ellenzéki összefogás jelöltjei (Lukácsi Bálint, Nagy Attila és Bilinszky Ádám), egy mandátumot a Fidesz-KDP listája kapott (Kárpáti Zoltán).

Végleges egyéni választókerületi eredmények Dunakeszin

2019-10-16

Mint korábbi írásunkban beszámoltunk róla, a polgármester-választáson Dióssi Csaba, a Fidesz-KDNP jelöltje 1 697 szavazattal győzött Gerner Péterrel, az ellenzék jelöltjével szemben. Az egyéni választókerületekben hét kormánypárti és két ellenzéki jelölt mellett egy független is bejutott a képviselő-testületbe. A 4-es választókerület eredményét ugyanakkor megfellebbezték, így az eredmény még nem jogerős. A végleges eredmények az alábbiakban tekinthetők meg.

Oldalak

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Címkék

Tartalom megosztás