A zeneiskola igazgatója száműzte őket, a pincében kellett gyakorolnia a zenekarnak

2016-04-13

Igazgatói utasításra nem engedte be a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola portása a Dunakeszi Ifjúsági Zenekart a zeneiskola egyik teremébe sem, hogy megtartsa a próbáját - adta hírül a múlt héten a Dunakeszi-Hírhatár. A hírportál beszámolója szerint a gyerekek emiatt kénytelenek voltak az iskola pincéjében próbálni. Az igazgató utasítását ráadásul semmiféle előzetes értesítés nem előzte meg, így a zenekar tagjai mit sem sejtve érkeztek meg a próbára, ahol a fenti eljárással szembesültek.

Annak ellenére, hogy Dunakeszin ez az egyetlen szimfonikus zenekar a Szuppán Irén Alapítvány támogatásából tudnak csupán működni, a zeneiskola növendékei viszont az alapítvány hangszerein játszanak azóta is - írta a Dunakeszi-Hírhatár.

Képviselők tiltakoznak a Dunakeszi Ifjúsági Zenekar ellehetetlenítése ellen

Határozottan felszólítjuk a Zeneiskola vezetését, hogy azonnal hagyja abba Dunakeszi egyik legnagyobb zenei értékét jelentő zenekar vegzálását! Felkérjük Eich László tankerületi igazgató urat, mint az iskola üzemeltetőjét, hogy vessen véget Farkas Pál Igazgató kirekesztő tevékenységének!

- írta hírportálunknak is megküldött közös közleményében Lukácsi Bálint és Radnóti Henrik dunakeszi, valamint Rónai Sándor Pest megyei közgyűlési képviselő.

A képviselők szomorúnak tartják, hogy dunakeszi kulturális kincsét nemhogy támogatni nem támogatja a Város és a Zeneiskola vezetése, hanem egyenesen annak ellehetetlenítését tűzi ki célul.

A márciusi önkormányzati ülésre benyújtott előterjesztésünket, amelyben a Szuppán Irén Alapítványnak szerettünk volna városi támogatást adni, a Fideszes többség napirendre sem vette. Ez az alapítvány biztosítja többek között a Dunakeszi Ifjúsági Zenekar működését is

- írják a közleményt jegyző politikusok, majd megjegyzik: a fenti sajtóhír, miszerint igazgatói utasításra nem engedték, hogy a Dunakeszi Ifjúsági Zenekar, a zeneiskola termeiben próbálhasson azért is érdekes, mert az alapítvány szervezésében 2004 óta kétévente megrendezésre kerülő Farkas Ferenc Zongoraverseny fővédnöke legutóbb még Dióssi Csaba Polgármester Úr volt.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Címkék