Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Jobbik

2011-11-10

Rendkívüli testületi ülésre kerül sor a mai napon, melyen néhány egyéb ügy megtárgyalása mellett a Dunakeszi városi strand ügye is napirenden szerepel. Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere jegyzi azt az előterjesztést, amelyben arról tájékoztatja a képviselőket varról, hogy megkereste a Metalstar '97 Kft. ügyvezetőjét, hogy az ingatlant 15 napon belül bocsássa vissza az Önkormányzat birtokába és fizessen meg 9 188 971.- Ft használati díjat. Amennyiben a Kft. erre nem hajlandó, úgy a határozati javaslat szerint a képviselők felhatalmazzák a polgármestert a szükséges jogi lépések megtételére.

Varga Zoltán Péter, a Jobbik helyi elnöke és Nyíri Márton önkormányzati képviselő a témában hírportálunkhoz eljuttatott közös közleményében arról számolnak be, hogy a Jobbik támogatja a javaslatot, azonban annak kiegészítésére Nyíri Márton módosító javaslatot nyújtott be, melyben a strand-ügy kivizsgálására vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik.

A vizsgálóbizottság célja a párt közleménye szerint az lenne, hogy "feltárja a strand vonatkozásában, a ma aktuális helyzethez vezető folyamat során, 1998 és 2011 között elkövetett esetleges visszaéléseket vagy jogsértéseket, azok kapcsán megállapítsa a jogsértésekért viselt személyes politikai felelősséget, illetve amennyiben indokolt, a büntetőjogi felelősség megállapítása céljából is tegye meg a szükséges lépéseket".

A bizottság feladata lenne a Jobbik elképzelése szerint annak felmérése is, hogy "milyen mértékű az Önkormányzatot és ezáltal a lakosságot ért vagyonvesztés, illetőleg mekkora károkozás történt a területen, valamint hogy szükség esetén részt vegyen azok helyreállításában".

A Jobbik közleménye szerint arra tesznek javaslatot, hogy a bizottság tagjai tevékenységüket díjazás nélkül lássák el, egyidejűleg belső vizsgálat lefolytatását kezdeményezik a Polgármesteri Hivatalban annak megállapítására, hogy a strand vonatkozásában "a mai nap aktuális állapothoz vezető folyamat során történt-e mulasztás, vagy jogsértés" - zárul a Jobbik vezetőinek közleménye.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás