Vizsgálat indul a strand ügyében

2011-11-11

A képviselő-testület tegnapi napon megtartott rendkívüli ülésén Dióssi Csaba polgármester azt a stranddal kapcsolatos javaslatot terjesztette a grémium elé, hogy támogassák a Metalstar '97 Kft. felszólítását, a strandnak a város tulajdonába történő visszabocsátására, valamint több mint 9 millió forint elmaradt használati díj megfizetésére. Amennyiben ezt az egykori bérlő nem teljesíti, a képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szükséges jogi lépések megtételére.

Mint arról korábban beszámoltunk, a javaslathoz Nyíri Márton jobbikos képviselő módosító indítványt nyújtott be, melyben arra tett javaslatot, hogy a képviselő-testület vizsgálóbizottság felállításával vizsgálja ki a strand ügyét.

Az ülésen Póczik Anita szocialista képviselő az ügy összetett mivoltára hivatkozva kérte, hogy a döntés újfent kerüljön elhalasztásra.

Dióssi Csaba polgármester még a testületi ülés előtt felkereste a módosító javaslatot benyújtó jobbikos képviselőt. Az egyeztetésen hangot adott annak a véleményének, hogy egy vizsgálóbizottság felállítását annak jellegéből adódóan nem tartja szerencsésnek, mert a tapasztalatok alapján nem az érdemi munka az elsődleges egy ilyen helyzetben. Arra kérte fel Nyíri Mártont, hogy mint tanácsnok, ő maga vizsgálja ki a stranddal kapcsolatos eseményeket, azt az évtizedek óta zajló bonyolult ügyet, melynek eredménye, hogy a dunakesziek nem használhatják a területet sem eredeti funkciójának megfelelően, sem semmilyen formában évek óta.

A képviselő-testület végül 14 igen szavazattal, Lukácsi Bálint LMP-s képviselő ellenszavazata mellett úgy határozott, hogy felkéri a tanácsnokot az ügy kivizsgálására, s a vizsgálat határidejét a 2012. márciusi testületi ülésben határozta meg.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 

Címkék