Világgazdaság: Dunakeszin készülnének a 3-as metró forgóvázai

2016-06-08

A 3-as metró kocsijait felújító Metrovagonmas javaslata szerint a Dunakeszi Járműjavítónál (DJJ) készülnének a kocsik új forgóvázai - tudta meg a Világgazdaság.

A portál értesülései szerint ez nagyjából megfelel a két cég között korábban körvonalazott megállapodásnak, amely szerint a DJJ-re juthat a megbízás értékének csaknem negyede. "Hétfőn kiküldtük a Metrovagonmasnak a majdani szerződéssel kapcsolatos titoktartási nyilatkozatot, és várjuk tőle a forgóvázak műszaki rajzait. Ennek birtokában nagyon rövid időn belül elkészíthetjük az árajánlatot is" - válaszolt a Világgazdaságnak Szepessy Tamás, a DJJ ügyvezető igazgatója. A cég a készülő együttműködésről Oroszország itteni képviseletének kereskedelmi illetékesével is egyeztet. A szerződés aláírásának időpontjáról még nem döntöttek.

Az orosz elképzelés szerint a Dunakeszin hegesztett és összeszerelt forgóvázakat a magyar fél eljuttatná abba a lengyelországi, határ közeli üzembe, amellyel korábban megállapodtak, és ahová a Metrovagonmas a kocsik felújított karosszériáit szállítja. A DJJ-től érkező forgóvázakat ott orosz szakemberek szerelnék be a kocsikba. A Magyarországra érkezett prototípus szerelvényben (hat kocsiban) egyébként még orosz forgóvázak vannak.

Dunakanyar Hírszolgálat

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

Címkék