Videófelvétel: a Fidesz képviselőjelöltje a Városi Sportegyesület buszával hordja ki kampányanyagait Dunakeszin

2019-09-21

A Városi Sportegyesület Dunakeszi csillivilli kisbuszával terjeszti kampányanyagait Seltenreich József fideszes képviselőjelölt. A hírportálunk birtokába jutott videófelvételen az látszik, ahogy Seltenreich József a lakótelepi "piaccal" szemben található buszmegálló mögötti parkolóban álló kisbuszhoz sétál, amelynek csomagtere a polgármesteri beszámoló álnevet viselő kampányanyaggal van tele. A Barátság útja 35-45-ös lépcsőházak, melyek a parkolóhoz tartoznak, annak a választási körzetnek a részei, amelyekben a kormánypárt jelöltje éppen Seltenreich József.

A felvételen - mely megtekinthető ide kattintva - az egyébként nem látszik pontosan, hogy milyen szóróanyaggal van megrakva a kisbusz, csupán annak csomagolása, azonban a videó időbélyegzője szerint szeptember 18-án, szerdán, 11 óra 39 perckor készült, Seltenreich József pedig ugyanezen a napon 12 óra 53 perckor tett közzé egy bejegyzést facebook oldalán, egy videóval és több képpel, amelyeken a kampányanyag a kezében van.

Hírportálunk letöltötte a Seltenreich bejegyzésénél megtekinthető videót is - mely ide kattintva tekinthető meg -, ahol a jelölt a kamerába mondja, hogy a polgármesteri hivatal által készített "beszámolónak" álcázott kampányanyagot terjeszti.

A képek azonosíthatóan a Barátság útja 45. lépcsőháznál készültek, jelen sorok írója másnap készített ugyanannál a lépcsőháznál néhány képet, ebből egyértelműen azonosítható, hogy a fideszes képviselőjelölt bejegyzésében látható képek a körzetéhez tartozó lépcsőháznál készültek. (Valamennyi kép megtekinthető nagyobb formátumban, kattintással.)

A mellékelt térképen a piros pont jelzi a kisbusz parkolási helyét, a kék vonallal jelzett lépcsőház-sor tartozik Seltenreich körzetéhez, a jelölt képei pedig a sárga ponttal jelzett lépcsőháznál készültek.

A VSD százmilliókat kap az Önkormányzattól

A Városi Sportegyesület Dunakeszi jelenlegi formájában 2016 óta működik. Már a 2017-es évben, majd rendre a 2018-as és a 2019-es költségvetésben is 100-100 millió forintot tervezett a városvezetés az Egyesület támogatására, melyből ugyan a zárszámadási rendeletek alapján végül nem kapták meg a teljes összeget, de három év alatt összességében így is százmilliós nagyságrendű támogatást kapott a várostól.

Közvetlen, függő viszonyban vannak

Az ügy külön pikantériája, hogy Seltenreich József fideszes jelölt a jelenlegi képviselő-testületben a sport és ifjúsági tanácsnok posztját tölti be, továbbá a városi Sportigazgatóság vezetője, így a VSD, mint városunk legnagyobb, százmilliós összegű önkormányzati finanszírozással rendelkező egyesülete közvetlenül függ Seltenreichtől.

Beszédes az is, hogy az Egyesület elnökségének tagja Homolya József, a Dunakeszi Közüzemi Kft. ügyvezetője, aki ugyancsak a kormánypárttól függ egzisztenciálisan, de fegyelmi bizottság tagsága is figyelemre méltó: helyet kapott benne Csoma Attila fideszes képviselő és egyben szintén jelölt, valamint az elnöke Kárpáti Zoltán kormánypárti képviselő és képviselőjelölt testvére, mint ahogy az is köztudomású, hogy Kárpáti fia ugyancsak az Egyesületnél dolgozik jelenleg.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás