Újabb titkos közbeszerzés? - Megint a nyilvánosság háta mögött döntöttek

2015-07-21

A tegnapi napon, július 20-án rendkívüli képviselő-testületi ülésre került sor Dunakeszin, melynek egyetlen napirendi pontja a Szakorvosi Rendelőintézet épületének energetikai fejlesztése tárgyában a közbeszerzési eljárás eredményének megállapítása volt. Az ülés meghívója július 15-én, azaz öt napja kelt, s noha ezt a törvény kötelezővé tenné, az előterjesztés a testületi ülés végéig sem került nyilvánosságra - írja tegnap késő délelőtt közzétett facebook-bejegyzésében Varga Zoltán Péter, a Jobbik Dunakeszi Alapszervezetének elnöke. Hírportálunk ellenőrizte: az előterjesztés még ma reggel (július 21-én) sem érhető el a város honlapján.

"Tekintettel a közelmúltban a közbeszerzési eljárások botrányos ügyeire Dunakeszin (ennek során az értékhatárral való trükközéssel sikerült a nyilvánosságot megkerülni és annak háta mögött a haverokat mintegy 50 milliónyi szerződéssel titokban kiszolgálni), azt gondolná az ember, hogy legalább ilyen tárgyban óvatosabbak lesznek a jövőben" - fogalmaz a politikus, aki hozzáteszi: nem így történt, hisz a bejegyzés tegnapi közzététele pillanatában "öt nap telt el a meghívó kiküldése óta, és noha a képviselő-testület ülésére benyújtott előterjesztéseknek a törvény szerint nyilvánosnak, a lakosság számára elérhetőnek kellene lennie a benyújtás pillanatától, immár a testületi ülés maga is elmúlt, valamilyen döntés is született, de az előterjesztés még utólag sem került fel a város oldalára".

"Kíváncsian várom, hogy hány millióról született döntés megint a lakosság tudta nélkül" - teszi fel a kérdést Varga, aki saját bevallása szerint az elmúlt időszakban komoly "csatákat" folytatott az önkormányzattal és a Közüzemi Kft-vel a közérdekű adatok nyilvánossága érdekében, melyekről hírportálunk is többször beszámolt.

Jó cél - törvénytelen eljárás

Hírportálunk elektronikus levélben kereste meg a Jobbik politikusát, akitől megkérdeztük, hogy egyébként nem zavarja-e, hogy az eljárás végén megújulhat a Szakorvosi Rendelőintézet energetikai rendszere. Válaszában Varga úgy fogalmazott, hogy a jó célokat pártja mindig támogatta és támogatni is fogja, azonban a legjobb cél, semmilyen fejlesztés sem indokolhat törvénytelen eljárást.

Ha egy jó célt el lehet érni törvényes úton is, akkor mi szükség van a törvénysértésre? - tette fel a kérdést s hozzátette, hogy egy mégoly jó cél sem eredményezhet irreális költséget, vagy a sógor-komák megrendelésekkel való kiszolgálását, amely szerinte egyébként manapság nagy divat Magyarországon és Dunakeszin is.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Címkék