Újabb dunakeszi díjazottak Pest megyében

2013-12-11

Pest-Pilis-Solt vármegye 354 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én jött létre. Pest Megye Közgyűlése 1999-ben ezt az évfordulót Megyenappá nyilvánította, mely alkalomból évente ünnepi közgyűlés tart, amikor átadásra kerülnek a megyei kitüntető díjak, elismerve a közművelődés, a tudomány és a kultúra, az építészet, a környezetvédelem, valamint a közbiztonság és a társadalmi összetartozás érdekében tett erőfeszítéseket.

A Megyenap Pest megye egyik legfontosabb eseménye - a közösség ünnepe, amikor az ország legnépesebb megyéjéből, a 187 városból és településről százak érkeznek a Megyeházára. Ezen a napon köszönti a közgyűlés mindazokat, akik a hivatásukban, vagy a mindennapokban képesek voltak a példamutató tettekre, az átlagon felüli teljesítményekre. Az idei év különleges, mert idén az ünnepség része volt a Pest megyei Sportkarácsony is, a megye amatőr és professzionális sportolóinak találkozója.

Dr. Szűcs Lajos, Pest megye elnöke az ünnepi beszédében úgy fogalmazott, hogy "Szerencsések vagyunk - mert van miből meríteni. A 187 város és község, az itt élő 1,3 millió ember eredménye, teljesítménye és példamutató helytállása sokféleképpen gyarapítják a közösségünket."

Az ünnepség sportkarácsonyi részében kiosztották az Év Sportolója Díjakat, az Év Legjobb Csapata díjakat, az Év Edzője Díjakat, az Év Szabadidő és Sport Szervezetei Díjakat, és az Év Legeredményesebb Iskoláinak és az Év Legeredményesebb Testnevelőinek Díjait is.

A megyenapi rendezvényen átadták a Pest Megye Díszpolgára címet, a Pest Megyéért Emlékérmet, a Kulturált Települési Környezet Díjat, az Építészeti Nívódíjakat, a Tudományos Díjat, a Nemzetiségekért Díjat, a Pest Megye Környezetvédelméért Díjat, a Pest Megye Közbiztonságáért Díjat, a Pest Megye Katasztrófavédelméért Díjat, a Fekete Dió Díjat, a Pest Megye Népművészetéért Díjat, valamint a Pest Megyei Médiadíjat.

Pest Megye Díszpolgára elismerést kapott Dr. Kürti György, a ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium korábbi igazgatója. A Pest Megyéért Emlékéremmel tüntették ki a Szent Rókus Kórház osztályvezető főorvosát, a Pest Megyei Közgyűlés korábbi képviselőjét és az Egészségügyi Bizottság korábbi elnökét, valamint Manger Henriket, Újhartyán korábbi polgármesterét és a Pest Megyei Közgyűlés korábbi képviselőjét.

Pest Megye Közbiztonságáért Díjat kapott Lengyel Péter, a Dunakeszi polgárőrség vezetője.

Lengyel Péter 1942-ben született Kétegyházán, 1959-től él településünkön. Nyugdíjba vonulásáig a Dunakeszi MÁV Járműjavító Üzem dolgozója volt, ahol előbb lakatosként, majd rendészeti vezetőként dolgozott. Alapítója és kezdetektől elnöke a Dunakeszi Városi Polgárőrségnek. Munkásságát Dunakeszi Város Önkormányzata 2012-ben "Dunakeszi Városért" kitüntetéssel jutalmazta.

Pest megye legjobb sportolói és sportszervezetei között kisorsolták az év legeredményesebb szabadidő sportszervezete címet is. E kategória első helyezettje a Dunakeszi Kinizsi Utánpótlás Sportegyesület lett.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás