Új üzemeltetője van a repülőtérnek

2012-09-27

A képviselő-testület 2012. szeptember 27-i ülésén döntött arról, hogy új üzemeltetőt bíz meg a Dunakeszi repülőtér működtetésével. A repülőteret az eddig üzemeltető Malév Repülőklub helyett a egy magáncég, a Wiwteam Kft. működtetheti a grémium döntése alapján.

Mint ismert, a korábbi üzemeltetővel júniusban azért mondta fel a szerződést az Önkormányzat, mert a jegyző vizsgálata szerint több olyan szabálytalanságra derült fény, melyet az Önkormányzat állítása szerint többszöri felszólításra sem korrigált az üzemeltető. A júniusi testületi ülésen egyúttal arról is döntött a képviselő-testület, hogy új pályázatot ír ki a terület üzemeltetésére.

A pályázatot közel negyven repüléssel foglalkozó szervezetnek küldték meg, ugyanakkor csupán ketten indultak azon. A repteret eddig üzemeltető Malév repülőklub mellett a Legendák a levegőben nagy sikerű repülőnapot szervező Vécsei Mihály érdekeltségébe tartozó Wiwteam Kft. nyújtott be pályázatot. Információink szerint a Wiwteam Kft. csupán három egy napos, a 2009-ben, 2011-ben és idén megszervezett repülőnapot írta a pályázatba repülőtér-üzemeltetéssel kapcsolatos korábbi tapasztalatként. A testületi ülésen Nyíri Márton jobbikos képviselő tette szóvá, hogy véleménye szerint ez nem elegendő referencia egy ilyen kaliberű, nem egy napos, hanem folyamatos feladat ellátásához.

Az előterjesztést végül Nyíri Márton mellett Lukácsi Bálint, az LMP képviselője sem támogatta, a testület többsége azonban megszavazta azt.

A pályázaton győztes Wiwteam Kft. az Opten cégadatbázis szerint 2011 elején alakult, főtevékenysége PR-kommunikáció, tevékenységi körei között hírügynökségi tevékenység, televízió műsor összeállítása, egyéb kiadói tevékenység mellett a repüléshez köthető "szabadidős, sporteszköz kölcsönzése" és "egyéb sporttevékenység" szerepel. A cég regisztrált negatív információval rendelkezik, 2012. június 12-től június 20-ig végrehajtás alatt állt.

A cégjegyzésre jogosult Vécsei Mihály ügyvezetőnek a Wiwteam Kft-n kívül három további cégben van, illetve volt érdekeltsége. Ezek közül a jelenleg még létező gazdasági társaság, az Expo PR Kft. felszámolás alatt áll, a másik kettő pedig felszámolási eljárás eredményeként szűnt meg korábban.

Érdekesség, hogy az Expo PR Kft. korábbi neve, 2011. február 2-ig Wiwteam Kft. volt, mely ezen időpontban alakult át Expo PR Kft-re, miközben alig egy hónappal később alakult az újabb cég a régi korábbi nevén - ez lett a mostani pályázaton győztes "újabb" Wiwteam Kft. Az Expo PR Kft. felszámolása nem sokkal ez után, a 2011-es év nyarán indult el.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
 

Címkék

Állásajánlatok

Tartalom megosztás