Új rendelet a repülőtér használatáról

2011-05-26

Dunakeszi Város Önkormányzatának képviselő-testülete a mai napon tartott ülésén új rendeletet fogadott el a repülőtér használati rendjéről, mely jogszabály a területen uralkodó rendezetlennek mondott viszonyok megoldását hivatott biztosítani.

Az előterjesztő Dióssi Csaba polgármester a javaslat indoklásában rögzíti, hogy a repülőtér Dunakeszi Város tulajdonában álló jelentős értékű vagyontárgy, majd úgy fogalmaz, hogy "az Önkormányzat, mint e terület tulajdonosa eddig nem fordított kellő figyelmet arra, hogy ezt a vagyontárgyat megfelelő módon hasznosítsa, illetve az ott folyó tevékenységet szabályozza. Az elmúlt néhány hónap tapasztalatai azonban azt igazolták, hogy a korábbi szabályozatlan, rendezetlen állapotot az Önkormányzatnak haladéktalanul meg kell szüntetnie. Ennek érdekében olyan intézkedéseket kell tennie, amellyel a repülőtér további működését biztosítja, de a lakosság és az Önkormányzat jogai és érdekei sem szenvednek csorbát." - írja az előterjesztésben Dunakeszi polgármestere.

A viszonyok rendezésére a területet használó magánszemélyekkel és egyesületekkel is írásos megállapodás megkötését tartja indokoltnak, ugyanakkor Dióssi Csaba szerint fontos szempont az is, hogy elkerüljék a lakosságot zavaró zajhatásokat, ezért az új rendeletben szabályozásra kerülnek azon időszakok is, amikor a repülések folyhatnak.

Emellett miután a javaslat szerint "a repülőtér mint vagyontárgy eddig csak költséget jelentett az Önkormányzat számára", így "ezen is indokolt változtatni oly módon, hogy a repülőtér használói megfelelő módon anyagilag is járuljanak hozzá a felmerült költségek viseléséhez."

A képviselő-testület egyhangú 13 igen szavazattal elfogadta az új rendeletet, melyet a dokumentumok találhatnak meg az érdeklődő olvasók.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
 

Címkék

Állásajánlatok

Tartalom megosztás