Százan szedték a szemetet szombaton Dunakeszin - hatodszor is köztisztasági napot rendeztek

2017-05-08

Az elmúlt évekhez hasonlóan, 2017-ben immár hatodik alkalommal került sor az Önkéntes Köztisztasági Nap munkálataira Dunakeszin. Mint ismert, az elmúlt évek hasonló rendezvényein körülbelül 40 illegális hulladéklerakót számoltak fel az önkéntesek a településen - írta szerkesztőségünknek mai napon eljuttatott közleményében Varga Zoltán Péter önkormányzati képviselő, az esemény szervezője.

A résztvevők idén sem vallottak szégyent: mintegy száz önkéntes tisztította meg városunk különböző pontjait - a Tetétlen felőli kiserdő nagy részét, az alagi templomrom és az oda vezető út környékét, a horgásztóhoz vezető feljárót és Dunakeszi alsó területét - az illegális hulladéktól - írja a képviselő, aki közleményében nevesítve megköszöni a résztvevők munkáját:

Ezúton szeretném megköszönni a Dunakeszi Diófa Nagycsaládos Egyesület, a Dunakeszi Alsóért Egyesület, a Dunakeszi Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Jobbik, a Jobbik IT és a Kesző Népe csapatainak, valamint a csatlakozó magánszemélyeknek, hogy kivették a részüket a munkából. Köszönöm az anyagi támogatást a Csikófark Környezetvédelmi és Természetvédelmi Egyesületnek, amely az idei évben magára vállalta, hogy finanszírozza a rendezvényt

- írja Varga Zoltán Péter, aki hozzáteszi, hogy természetesen a hagyományt tovább folytatják és a jövő évben is megszervezik az Önkéntes Köztisztasági Napot Dunakeszin, hogy így járuljunk hozzá lakókörnyezetünk szebbé, tisztábbá tételéhez.

Több helyen takarítottak

Mint arról facebook-oldalunkon szombaton a Csikófark Környezetvédelmi és Természetvédelmi Egyesület posztját megosztva beszámoltunk, az önkormányzati képviselő szervezésében nagyjából százan vettek részt a VI. Önkéntes Köztisztasági Nap munkálataiban.

A Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesülete a Tetétlen dűlő melletti kiserdő, a Dunakeszi Alsóért Egyesület Dunakeszi alsó, a Dunakeszi Német Nemzetiségi Önkormányzat és a hozzájuk csatlakozó magánszemélyek az alagi templomrom környékét és az onnan, az Alagliget lakópark felé vezető út mentét tisztították meg a hulladéktól.

Az önkormányzatban képviselettel rendelkező szervezetek közül a Jobbik, valamint Ifjúsági Tagozata és helyi kiadványuk, a Kesző Népe csapata vett részt a köztisztasági nap munkálataiban, amelynek során a horgásztóhoz vezető feljáró környékét tisztították meg a hulladéktól.

Dunakeszi-Online

Képek és információk: Csikófark Egyesület, facebook

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Címkék