Szavazatszámlálók jelentkezését várják

2014-01-21

Önök előtt is ismeretes, hogy 2014. évben három választás is esedékes lesz. Ahhoz, hogy a választásokat sikeresen lebonyolíthassuk, szavazatszámláló bizottságokat kell választani - írja a város honlapján Dr. Molnár György jegyző, a választási iroda vezetője.

A szavazatszámláló bizottságok a választópolgárok független, kizárólag a törvénynek alárendelt szervei, amelyeknek elsődleges feladata a választási eredmény megállapítása, a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése és szükség esetén a választás törvényes rendjének helyreállítása - írja a közlemény.

A szavazatszámláló bizottság három tagját és szükséges számban a póttagokat a települési önkormányzat képviselő-testület választja meg, személyükre a választási iroda vezetője tehet javaslatot. Ezen túl minden, a körzetben induló jelölt, vagy jelölő szervezet két-két főt delegálhat a szavazatszámláló bizottságokba.

A bizottságok képviselő-testület által választott tagjai nem lehetnek egyes tisztségeket betöltő személyeken túl (pl.: köztársasági elnök), párt tagja, a választókerületben jelöltet állító szervezet tagja, illetve a jelölt hozzátartozója, továbbá csak a településen állandó lakcímmel rendelkező személy választható e feladatra. A jelölő szervezetek által delegált tagokra az utóbbi megkötések nem érvényesek.

A választási iroda vezetője arra kéri a lakosságot, hogy aki kedvet érez a közfeladat ellátásához és a fenti feltételeknek megfelel, az 2014. január 20-ig, nevének, címének és telefonos elérhetőségeinek megjelölésével írásban jelentkezzen a Polgármesteri Hivatal jegyzői titkárságán.

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
 

Címkék

Állásajánlatok

Tartalom megosztás