Szakmai javaslat a Jobbiktól: az ellenzéki párt hulladékudvar létrehozására tett javaslatot, a képviselők elfogadták

2015-09-14

A Képviselő-testület május 26-i ülésén egyhangúlag fogadta el előterjesztésemet a városi szelektív hulladékgazdálkodás fejlesztéséről - adta hírül pártja által hírportálunknak eljuttatott közleményében Nyíri Márton önkormányzati képviselő, környezetvédelmi tanácsnok. Mint írja, az előterjesztés három határozati javaslatot tartalmazott: az első esetében a Képviselő-testület elfogadta a Környezetvédelmi Tanácsadó Testület által kidolgozott Hosszú- és középtávú szelektív hulladékgazdálkodási stratégiát, melynek célja, hogy minél nagyobb arányban kerüljenek visszagyűjtésre (és értékesítésre) újrahasznosítható anyagok a lakosságnál keletkező hulladékból. A második javaslat arról szólt, hogy mindezt a Közüzemi Kft. is építse be közszolgáltatói hulladékgazdálkodási tervébe. A harmadik javaslat szerint "Dunakeszi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete egyetért hulladékudvar létrehozásával, ezért felkéri a Polgármestert, hogy tegye meg a szükséges lépéseket a létesítmény megtervezése érdekében."

A képviselő közleményében arról számolt be, hogy a Képviselő-testület mindhárom határozati javaslatot elfogadta.

A Jobbik régóta ösztönzi a városi hulladékgazdálkodás fejlesztését, komplex szelektív válogatómű és lakossági hulladékudvar kialakítását. Célunk elérni, hogy minél több újrahasznosítható és értékesíthető anyagot nyerjünk vissza a lakossági hulladékból, a lakosságnak legyen módja és lehetősége a keletkező elektronikai-, veszélyes- és egyéb, nagy darabos hulladékokat hulladékudvarban ingyenesen leadni. Ezáltal várhatóan normalizálódna a lakótelepi hulladékgyűjtők és a város több pontján megtalálható szelektív szigetek körüli tarthatatlan állapot is - írja a városatya.

A Jobbik továbbra is vallja: "Környezetünket kölcsön kaptuk a következő generációktól, így számukra megőrizni közös kötelességünk!" - zárja közleményét Nyíri Márton.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

Címkék