A repülőklub üdvözli a Kúria határozatát

2012-10-12

Megsemmisítette a Kúria a Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testületének a dunakeszi repülőtér használatáról és hasznosításáról szóló önkormányzati rendeletét, ami a repülőtéren évtizedek óta sikeresen és eredményesen működő repülőklubok teljes anyagi ellehetetlenítéséhez vezetett volna. Az Opitz Nándor Repülőklub üdvözli a Kúria határozatát, illetve reményét fejezi ki, hogy az Önkormányzat is tiszteletben tartja majd a döntést, és felhagy a repülőklubok elleni támadásokkal - írja a repülőklub az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Kúria a Budapest Környéki Törvényszék indítványára vizsgálta meg a rendeletet, amit korábban már a Pest Megyei Kormányhivatal is törvényellenesnek talált. Az önkormányzati rendelet amellett, hogy anyagi csődbe döntötte volna a repülőtéren dolgozó repülőklubokat számos olyan rendelkezést is tartalmazott, ami a klubok normális működését is megakadályozta, noha az önkormányzat nyilatkozatai szerint a sportrepülés megőrzését fontos célnak tartja - írja az Opitz Nándor Repülőklub.

Az Önkormányzat már 2011 szeptembere óta tisztában volt azzal, hogy a rendelet törvénysértő, ez mégsem akadályozta meg a testületet abban, hogy a repülőtér használatáért pénzt szedjen, illetve a törvénysértő rendelet alapján közbeszerzési pályázatot hirdessen a repülőtér üzemeltetésére, az Opitz Nándor Repülőklubot pedig elüldözze a dunakeszi repülőtérről. Az ONRK-nak ez a rosszhiszemű jogalkalmazás komoly anyagi és erkölcsi kárt okozott, ezért a klub ügyvédei jelenleg is vizsgálják a további jogi lépések lehetőségét - zárul a közlemény.

MTI

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
 

Címkék

Állásajánlatok

Tartalom megosztás