A Parlament előtt egy új dunakeszi bölcsőde, valamint a Székesdűlőig tartó kerékpárút

2016-06-13

A mai napon dönt az Országgyűlés Magyarország jövő évi költségvetéséről. A Parlament honlapja szerint az előterjesztés zárószavazására az Országgyűlés mai ülésnapján kerül sor. A javaslathoz több olyan módosító javaslatot is benyújtottak az országgyűlési képviselők, mely kistérségünk településeire vonatkozik. Eszerint dönthet a Parlament arról, hogy támogatja-e a Székesdűlő és Dunakeszi közötti bicikliút és egy új bölcsőde megépítését Dunakeszin, valamint a település oktatási-nevelési intézményeinek akadálymentesítését. Gödön a Kincsem telep rekonstrukciójára és egy égetően fontos új iskola megvalósítására, Fóton többek között járdaépítési programra és az egészségház felújítására tettek javaslatot a képviselők. A módosító indítványok többségéhez a rendkívüli kormányzati intézkedésekre tervezett 110 milliárd forintból, illetve a kormányzati kommunikációra szánt 16 milliárd forintból "csípnének le" a javaslattevők.

A módosító indítványokat beterjesztő országgyűlési képviselők Dúró Dóra, Novák Előd és Gyöngyösi Márton, a Jobbik képviselői, akinek javaslatairól mindenképpen a zárószavazás előtt dönt az Országgyűlés, vagy az illetékes bizottság.

Megkeresésünkre Varga Zoltán Péter, a Jobbik választókerületi elnöke tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a Gödöt érintő módosító indítványok benyújtására a Jobbik gödi szervezete, illetve annak elnöke, Sipos Richárd önkormányzati képviselő, a Fótot érintő indítványokra a fóti Jobbik-szervezet és annak elnöke, Merkwart Krisztián önkormányzati képviselő, míg a dunakeszit érintő módosító indítványok benyújtására ő maga tett javaslatot a jobbikos országgyűlési képviselők részére.

A módosító javaslatokat választókerületi szinten összesítve kértem fel a Jobbik országgyűlési képviselőit a javaslatok benyújtására

- tette hozzá Varga Zoltán Péter jobbikos választókerületi elnök.

A lemondás nem érinti a javaslatokat

Mint korábban nyilvánosságra került, Novák Előd, a Jobbik országgyűlési képviselője lemondott parlamenti mandátumáról, azonban jobbikos képviselőként benyújtott módosító javaslatáról ettől még döntenie kell a Háznak.

Többek között új bölcsődét szeretnének Dunakeszire

Dunakeszi lakossága az elmúlt két évtizedben másfélszeresére nőtt lakosságszámát tekintve, ezzel ma az ország legnagyobb népességű, nem megyei jogú városa. Sajnos a népesség robbanásszerű növekedését különböző okokból nem követte a növekvő lakosság igényeinek kiszolgálásához szükséges infrastruktúra fejlesztése. A 40 ezres lakosú Dunakeszin mintegy 200 bölcsődei férőhely van csupán, amely miatt a jelentkező kisgyermekek elutasítása folyamatos, a működő bölcsődék pedig túlterheltek és a csoportlétszámok meghaladják a megengedettet. Dunakeszinek robbanásszerű növekedése miatt nagy szüksége van újabb bölcsőde építésére

- írja a bölcsődeépítésre tett javaslat indoklásában a Jobbik országgyűlési képviselője.

A többi, kistérségünket érintő módosító javaslat elolvasható a cikkhez csatolt dokumentumok megnyitásával.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás