Ötven újabb óriásplakát Dunakeszin

2014-01-25

Tavaly decemberi ülésén döntött a képviselő-testület arról, hogy további ötven óriásplakát kihelyezését engedélyezi a Dunakeszi Közüzemi Kft. részére a város területén, mellyel együtt így már összesen száz egységes, önkormányzat által engedélyezett hirdetőfelület lesz településünkön. Az erről szóló előterjesztés szerint a száz felületből 17-et önkormányzati használatra, a többi 83 felületet értékesítésre szánja a képviselő-testület.

Dunakeszi Város Önkormányzata céljául tűzte ki a város arculatának rendezését, az elburjánzott reklámhordozó erdők eltüntetését - írja az előterjesztés indoklásában Dióssi Csaba polgármester. - Ennek érdekében úttörő jelleggel számos hatósági majd bírósági eljárás indult, amik - eddig ötből öt nyertes perben - precedens értékű ítéletek meghozatalával zárultak, igazolván az önkormányzat helyes céljait. A város belterületi része lényegében megtisztult a nagy számú jogellenesen kihelyezett óriásplakát reklámhordozótól, a még kint lévő táblák esetében pedig folyamatban vannak a hatósági és peres eljárások - folytatódik az előterjesztés.

Jelenleg a város külterületi részének megtisztítása van folyamatban, amelynek lezárultával kizárólag a városi egységes arculatnak megfelelő, a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. által kihelyezett reklámhordozók lesznek csak láthatók - írja Dióssi Csaba az indoklásban.

A polgármester előterjesztésében utal arra, hogy a rendezetté váló hirdetési gyakorlat és a jogellenesen kihelyezett reklámhordozók folyamatos megszűnése teszi lehetővé újabb ötven felület kihelyezését, mely összességében (mivel vannak több felülettel rendelkező kétoldalas, illetve összekapcsolt táblák is) 83 darab táblát jelent. Mindezzel együtt az indoklásban foglaltak szerint a kihelyezett reklámhordozók száma a városkép helyreállítására indult kampány előtti szám töredékére csökken.

A képviselő-testület egyhangú, 14 igen szavazattal elfogadta az ehhez szükséges rendeletmódosítást (melyben ezen kívül több másik rendeletet is módosított a grémium), majd 14 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett engedélyezte a további ötven óriásplakát-felület kihelyezését.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 

Címkék