Öten indulnak a polgármesteri székért

2014-09-09

Öt polgármesterjelöltet vett nyilvántartásba a helyi választási bizottság az október 12-i önkormányzati választásra Dunakeszin. A tíz egyéni választókerület önkormányzati képviselői mandátumáért negyven képviselőjelölt száll ringbe. A jelöltállítási határidő szeptember 8-án 16 órakor járt le.

A polgármesterjelöltek közül elsőként Dióssi Csabát, jelenlegi polgármestert, a Fidesz-KDNP jelöltjét vette nyilvántartásba a választási bizottság augusztus 26-án. Az ajánlások gyűjtését augusztus 25-én lehetett megkezdeni, így a kormánypártok jelöltjének egy nap sem kellett az induláshoz szükséges háromszáz ajánlás összegyűjtéséhez. A Fidesz-KDNP mind a tíz képviselőjelöltjét is nyilvántartásba vették augusztus 26-án.

Következőként szeptember 4-én Sulyok Győző független és Szombat István jobbikos polgármesterjelöltet vette nyilvántartásba a bizottság, miután leadták a szükséges számú ajánlást. A gyűjtési határidő utolsó napján, szeptember 8-án vették nyilvántartásba a baloldali jelölteket, a szocialista Fári Évát és az Együtt-PM-DK-4K!-MLP-Moma színeiben induló Dr. Horváth Istvánt.

A település valamennyi választókerületében tudott képviselőjelöltet állítani a Fidesz-KDNP-n kívül a Jobbik és az Együtt-PM-DK-4K!-MLP-Moma összeállításban induló baloldali összefogás. Az MSZP csak nyolc választókerületben tudta elindítani jelöltjét, a további két körzetben nem tudta összeszedni a körzetenként legfeljebb negyven aláírást az induláshoz.

A pártok jelöltjein kívül független képviselőjelöltként is elindul Sulyok Győző a 4. számú választókerületben, Hircz Tamás pedig a 6. számú választókerületben próbálja újra elhódítani a mandátumot - immár negyedik alkalommal.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
 

Címkék

Állásajánlatok

Tartalom megosztás