Önnél hol van szúnyogtanya?

2017-08-14

Tudta, hogy az udvarban lévő bármilyen állóvíz egy szúnyoglárvákkal teli ketyegő időzített bombává változhat?

A Hír24 hasznos összeállítást közölt a látható és rejtett szúnyogbázisokról, ezeken a helyeken érdemes figyelni:

Ponyva: Ha ponyvát használunk a téli tüzelőfa leborítására, vagy a medence betakarására, hetente legalább egyszer rázzuk meg alaposan. A ponyván megmaradó esőcseppek akár több ezer lárvának a melegágya is lehet.

Hosszú fű: A szúnyogok imádnak a megnőtt, hosszú szálú fűben rejtőzködni. Hacsak nem szeretnénk rovarhotelt nyitni a kertben, rendszeresen és teljes egészében nyírjuk a gyepet, így kevésbé lesz vonzó a szúnyogoknak, de annál inkább tetszik majd a járókelőknek.

Gyermekmedencék: Minden szúnyognak egy centiméterre van szüksége a szaporodáshoz. Lefordítva ez annyit tesz, hogy amint kiszállnak a gyerekek a medencéből, öntsük ki belőle a vizet.

Madáritatók: Az egyik leggyakoribb “fészkelő” helye a szúnyogoknak, az emberek többsége ugyanis ahelyett, hogy kicserélné az itatóban a vizet, megvárja, míg esővízzel töltődik fel.

Dísztavak: Ha nem szeretnénk, hogy a szúnyogok a kert ékességén petézzenek le, érdemes megfontolni néhány szúnyogirtó fogasponty vásárlását.

Homokozók Az árnyékos, nedves homokozók egy kiadós eső után kitűnő terepet biztosítanak a szúnyogoknak a peték lerakására. Tegyük át a mini játszóteret egy naposabb részre, és kenjük be naptejjel a gyerekeket, mielőtt kimennek szórakozni.

Kutyatál: A kutyáknak is szükségük van hidratálásra a forróságban, de ne hagyjuk sokáig állni a vizüket, mert azzal csak a szúnyogoknak teszünk jót.

Kavicsok: Az emberek által gyakran figyelmen kívül hagyott szúnyogszaporodási hely, ezért érdemes rendszeresen kitisztítani és ügyelni rá, hogy száraz maradjon. Gondolunk itt egy sziklakertre, vagy egy kavicságyra.

Gumiabroncsok: Ha otthon tartja a pótalkatrészeket, vagy gumiból készített hintát a gyermeknek, ügyeljen rá, hogy ne vizesedjen, mert a szúnyogok sosem alszanak.

Dunakanyar Hírszolgálat

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

Címkék