Mondja el véleményét: ellenzéki javaslat a lakosság bevonásával az állattartás szabályozásáról

2016-10-08

A kedvtelésből tartott állatok tartásának helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet-tervezetet hozott nyilvánosságra a helyi Jobbik honlapján Varga Zoltán Péter, az ellenzéki párt új önkormányzati képviselője. A jogszabály-tervezetet azonnal társadalmi egyeztetésre is bocsátotta, azaz felkérte a lakosságot, hogy nyilvánítson véleményt a javaslatával kapcsolatban. Már most látszik, hogy az új képviselő megjelenése némi színt visz a városi képviselő-testület működésébe: ilyesfajta társadalmi egyeztetés korábban szinte egyáltalán nem volt szokás Dunakeszin. A javaslathoz a lakosság és a helyben működő civil szervezetek észrevételeit első körben október 14-én, éjfélig várja az ellenzéki képviselő.

Tisztelt dunakesziek!

A dunakeszi képviselő-testület szeptemberi ülésén elhangzott, hogy a kedvtelésből tartott állatok tartásának helyi szabályai jelenleg nincsenek lefektetve Dunakeszin, amely hiányosság megszüntetésére az októberi testületi ülésen kerülhet sor, a polgármester nyilatkozata szerint ekkora tervezte benyújtani a helyi rendeletre vonatkozó javaslatát. Ezt azonban a szokások szerint várhatóan csak egy héttel az október 27-én esedékes testületi ülés előtt ismerhetné meg a közvélemény

- olvasható a képviselő szerkesztőségünknek is megküldött közleményében, aki hozzáteszi, hogy jobbikos képviselőként ugyanakkor ő már a hivatali verzió előtt elkészítette a saját javaslatát, mellyel a célja a következő volt: a javaslatot a tegnapi napon megküldte a város jegyzőjének azzal a kéréssel, hogy egyrészt törvényességi szempontból ellenőrizze a rendelet-tervezetet, másrészt a Polgármesteri Hivatal osztályvezetői és szakemberei megtehessék esetleges jobbító javaslataikat.

Egyúttal a rendelet-tervezetet ma nyilvánosságra hozom és helyben társadalmi egyeztetésre bocsátom, mivel egy ilyen sokakat érintő helyi jogszabály esetében nem tartom elfogadhatónak azt, hogy az előterjesztéseket csak egy héttel a testületi ülés előtt ismerhetik meg az érintettek, és ennyi idő alatt szinte nincs is lehetőségük észrevételeket tenni ahhoz. Várom valamennyi dunakeszi lakótársam és a helyben bejegyzett civil szervezetek javaslatát, észrevételét a javasolt jogszabálytervezethez, melyet névvel ellátva a dunakeszi [at] jobbik.hu e-mail címre, vagy facebook oldalunkra (https://www.facebook.com/JobbikDunakesziAlapszervezete) lehet megküldeni, első körben 2016. október 14-én éjfélig. A javaslatokat egyesével megvizsgálva döntünk azokról, amiről a javaslattevőt lehetőség szerint értesítjük

- írja az új ellenzéki képviselő, azt kérve az egyeztetésben résztvevőktől, hogy az előterjesztést részletesen átolvasva tegyék meg javaslatukat, könnyítsék meg munkáját azzal, hogy olyan javaslatokat nem tesznek, amelyeket felsőbb szintű jogszabály miatt nem lehet a helyi rendeletbe beépíteni és ezt az előterjesztés szövegében egyébként jelezte is.

Terveim szerint a lakótársaim, a civil szervezetek, valamint a Polgármesteri Hivatal által tett javaslatokkal esetlegesen kiegészített tervezetet egy második körben is egyeztetésre szeretném bocsátani még az októberi képviselő-testületi ülés előtt.

Várom megtisztelő észrevételeit!

- zárja közleményét Varga.

Részletes rendelet-tervezetet készített

A Jobbik helyi honlapján olvasható rendelet-tervezet - mely jelen írásunk végén a csatolt dokumentumok megnyitásával is elérhető - egészen konkrét szabályozásokat tartalmaz, meglehetősen részletes indoklással és ismertetéssel.

Mi magunk is csak arra biztatjuk olvasóinkat, hogy tegyék meg javaslataikat a rendelet-tervezethez, ha már eljutunk oda, hogy a városi képviselők gondolkodása megváltozik és kikérik a lakosság véleményét egyes, sokakat érintő ügyekben.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 

Címkék