Megkeresések - 15:0 és 7:0 a Jobbik javára

2018-02-11

A tavalyi év során - ahogy a korábbiakban is - szerkesztőségünk a közérdeklődésre számot tartó városi ügyek mellett a helyi közélet híreit is megkísérelte közreadni olvasóink felé. Ehhez alapot a település politikai szereplői által megküldött - vagy éppen meg nem küldött - álláspontjuk képezte, melyet igyekeztünk a lehető legtöbbször közreadni. Szerkesztőségünk ugyanakkor újra elkészítette az összesítést, hogy a város politikai szereplői - az önkormányzatban képviselettel rendelkező pártok, maga az önkormányzat, illetve a képviselők - milyen gyakorisággal küldték meg a város ügyeiben képviselt egyes álláspontjairól alkotott véleményüket hírportálunk részére. A korábbiakhoz hasonlóan újra érdekes adat mutatja, hogy milyen módon kommunikálnak - vagy nem kommunikálnak - választóik felé az egyes szervezetek.

A Jobbik 2017-ben 15 különböző alkalommal kereste meg szerkesztőségünket különböző módokon. Ezek között 1 sajtótájékoztató-meghívót és 12 sajtóközleményt kaptunk a szervezettől, továbbá több alkalommal reagáltak megkereséseinkre is. Információnk szerint ugyanakkor a párt helyi szervezete a többi helyi sajtóterméket is nagyságrendileg hasonló mennyiségű megkereséssel "bombázza" tevékenysége kapcsán, akkor is, ha ez a szám egyébként elmarad a korábbi évek adataitól: az ellenzéki párt 2015-ben például 25 alkalommal kereste meg szerkesztőségünket.

A Demokratikus Koalíció, illetve az MSZP 2017-ben egyetlen egyszer sem kereste meg szerkesztőségünket, azonban Radnóti Henrik, a Fejlődő Városért Frakció képviselője egy alkalommal kért egy pontosítást egyik cikkünk kapcsán, melyet természetesen le is közöltünk.

Ugyancsak a kommunikáció teljes hiánya jellemzi kormányoldalról a Fidesz-KDNP-t, de egyetlen egyszer sem kereste meg szerkesztőségünket álláspontjával az önkormányzat sem. Utóbbihoz a korábbi években többször fordultunk mi magunk megkereséssel, azonban miután egyetlen egyszer sem válaszoltak, 2017-ben ilyen megkeresésre részünkről sem került sor.

A 2018-as választási kampányban is a Jobbik vezet

Bár az országgyűlési választást a köztársasági elnök január 11-én írta ki, a kampányidőszak pedig február 17-én kezdődik, a pártok tényelegesen már jóval korábban megkezdték azt.

A Jobbik a 2018-ból eltelt kicsit több mint egy hónapban hétszer kereste szerkesztőségünket: 3 alkalommal sajtótájékoztatóra hívott, két alkalommal sajtóközleményt, két alkalommal pedig egyéb anyagot küldött, valamint egyszer válaszolt megkeresésünkre is.

A Fidesz-KDNP, a DK és az MSZP 2018-ban sem kereste szerkesztőségünket, ahogyan nem közölte álláspontját a választáson induló többi baloldali párt, az LMP, a Momentum és az Együtt sem.

Természetesen a továbbiakban is biztatjuk a közéleti szereplőket arra, hogy álláspontjukat küldjék meg szerkesztőségünknek, hogy minél szélesebb körben tájékoztathassuk a lakosságot a közélet alakulásáról.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
 

Címkék

Állásajánlatok

Tartalom megosztás