Mégis fizetniük kell a repülősöknek

2012-12-12

A képviselő-testület holnapi ülésén szerepel a Dunakeszi sportrepülőtér használati viszonyainak rendezése című napirendi pont. A képviselők elé terjesztett javaslatban az szerepel, hogy az önkormányzat a korábbiakhoz hasonlóan újra használati díjat állapítana meg a repülőtér használóinak.

Mint arról hírportálunk is beszámolt, az önkormányzat korábban rendeletet alkotott a repülőtér üzemeltetésére, amelyet több egyéb ok mellett éppen azért semmisített meg a Kúria, mivel használati díjat állapított meg a repülőtér használóinak, holott a légiközlekedésről szóló 1995. évi XCVII. törvény korábban nem tette lehetővé, hogy nem nyilvános repülőtér használatért ellenszolgáltatást kérhessen a tulajdonos. Az Országgyűlés azonban a közelmúltban elfogadta a törvény módosítását, amely a jövőben nem tiltja, hogy a tulajdonos önkormányzat a tulajdonában álló vagyontárggyal gazdálkodjon.

A polgármester által jegyzett javaslat emiatt használati díj megállapítását javasolja a képviselőknek. (Az elfogadott törvény szövege a Magyra Közlöny 2012. évi 164. számában olvasható, mely írásunk végén letölthető.)

A repülőteret használók már az utóbb megsemmisített rendeletről szóló vitában is élesen kritizálták és az ellehetetlenítésükre irányuló lépésnek minősítették a használati díj megállapítását, míg az önkormányzat álláspontja éppen az volt, hogy a tulajdonában álló vagyontárggyal, vagy ingatlannal felelős gazdaként köteles gazdálkodni, hiszen ellenkező esetben akár bűncselekmény elkövetésével is vádolhatnák.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
 

Címkék

Állásajánlatok

Tartalom megosztás