Másodfokú riasztás, ónos eső, bizonyos helyeken tükörjég - fokozott óvatossággal közlekedjenek

2016-01-09

Másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat többek között a Dunakeszi Kistérség teljes területére is a már lehullott és a még várható ónos eső mennyisége miatt. Településeinken tartós, több órás csapadék várható, melyek miatt különlegesen veszélyes a közlekedés az utakon mind az autósok, mind a gyalogosok számára. Vigyázzunk magunkra és egymásra, óvatosan közlekedjünk és erre figyelmeztessük ismerőseinket is.

A mai napra megyei viszonylatban egész Pest megye területére másodfokú riasztás van érvényben, kistérségi szinten az Aszódi, Budakeszi, Dunakeszi, Érdi, Gödöllői, Monori, Nagykátai, Pilisvörösvári, Szentendrei és Váci járások területén számíthatunk elhúzódó, több órás ónos csapadékra. Tapasztalhatjuk is ennek hatását: településeinken a legfőbb közlekedési útvonalak többsége vizes, de járható, a mellékutak azonban a legtöbb helyen csúszósak, sok helyen tükörjég is előfordul. A járdák is erősen csúsznak, megnövekedett balesetveszéllyel kell számolni.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint fontos, hogy ilyenkor csak a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak. Nélkülözhetetlen kellék a téli gumi, a hólánc, a feltöltött mobiltelefon, a láthatósági mellény, valamint a GPS vagy a térkép. Indulás előtt győződjenek meg a fényszórók működőképességéről és az üzemanyag mennyiségéről.

A gyalogosok - főleg az idősebbek - figyelmét felhívjuk, hogy lehetőség szerint ne induljanak el otthonról, vagy legalább kísérővel, segítővel tegyék azt.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Címkék

Tartalom megosztás