Lezárta a vizsgálatot és feljelentést tett a strand ügyében a Jobbik

2012-04-29

A képviselő-testület 2011. november 10-i rendkívüli ülésén Nyíri Márton jobbikos önkormányzati képviselőt, környezetvédelmi tanácsnokot bízta meg azzal, hogy vizsgálja ki a Dunakeszi 0155. helyrajzi számú, közismert nevén a városi stranddal kapcsolatos, a mai állapothoz vezető cselekmények sorát.

"Ahogyan az jobbikos körökben megszokott, Nyíri Márton nem "ugrott el" a feladat elől, hanem elvállalta azt. Fontos leszögezni: a vizsgálatot a helyi Jobbik a képviselő-testület felhatalmazása nélkül is elvégezte volna, hisz a vonatkozó iratokat Nyíri Márton önkormányzati képviselőként felhatalmazás nélkül is jogosult kikérni." - írja a vizsgálat lezárásáról szóló közleményében Varga Zoltán Péter, a Jobbik helyi elnöke, aki maga is részt vett a vizsgálatban.

A beszámoló szerint a vizsgálat több, mint ezer oldal dokumentáció áttekintésével, azok rendszerezésével indult, de sor került régi dunakeszi lakosokkal folytatott konzultációra, melynek során korabeli fényképeken megtekintették a régi, valamint a későbbiekben helyszíni bejárás során a jelenlegi állapotokat is.

A vizsgálat eredményét nyolcvan oldalas dokumentációban foglaltuk össze, melyet 2012. április 24-én leadtunk Dunakeszi Város Önkormányzatánál - írja a Jobbik helyi elnöke, aki beszámol arról, hogy Nyíri Márton öt határozati javaslatot terjesztett a képviselő-testület elé elfogadásra "annak érdekében, hogy a jövőben hasonló ügyek ne fordulhassanak elő Dunakeszin".

A javaslatok közül az elsőben a jobbikos képviselő arra tett indítványt, hogy a képviselő-testület hozza nyilvánosságra a strand-ügy zárt üléseken született anyagait. Javaslatot tett arra is, hogy a képviselő-testület "az Önkormányzat vagyonával történő rendelkezés során 20 millió forint értékhatár fölött ne kössön szerződést büntetett előéletű személyekkel, büntetett előéletű személy által vezetett gazdasági társasággal, vagy olyan gazdasági társasággal, amelynek tulajdonosai között büntetett előéletű személy van". Rámutat ugyanakkor a közlemény arra, hogy az értékhatár bevezetésére a hétköznapi szerződések miatt van szükség, nehogy a szabályozás miatt ne lehessen megkötni mondjuk egy garázsbérleti szerződést. Harmadikként azt javasolta Nyíri Márton, hogy az Önkormányzat szólítsa fel a az egykori bérlőt, hogy fizessen meg 9.188.971,- Ft elmaradt használati díjat és hatalmazza fel a polgármestert annak érvényesítése, illetve a birtokba kerülés érdekében a szükséges jogi lépések megtételére. Negyedik javaslatában a környezetvédelmi tanácsnok azt kéri, hogy a képviselő-testület nyilvánítsa ki, hogy a területen az eredeti állapotokat kívánja helyreállítani. Végül ötödikként a jelentés elfogadására tesz javaslatot a képviselőknek.

Varga Zoltán Péter helyi elnök közleményét azzal zárja, hogy egyéb javaslatot azért nem tettek, mert az elvárható egyéb lépéseket már a helyi Jobbik tisztségviselői maguk megtették, s Nyíri Mártonnal közösen feljelentést tettek a Pest Megyei Főügyészségen a strand ügyében.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
 

Címkék

Állásajánlatok

Tartalom megosztás