A lakóparkok közötti erdőt kéri a képviselő-testület

2012-07-26

A mai képviselő-testületi ülés témáiról szóló második írásunkban két dolog kapcsán ígértük, hogy utánajárunk. Ebből az egyiket tudtuk a mai napra teljesíteni. Ez a 0156/6. helyrajzi számú terület elhelyezkedésének kérdése. Mint beszámoltunk róla, Dunakeszi Város Önkormányzata kérte, hogy a területet ingyenesen vagyonkezelésbe vehesse a jelenleg azt kezelő Nemzeti Földalapkezelőtől, azonban az NFA arról tájékoztatott, hogy a képviselő-testület döntésére is szükség van az ügyben.

A terület korábbi híradásunk szerint beszámoltunk arról, hogy az érintett erdő az Alagliget I. és Alagliget II. között található, de mint - kissé pontatlanul - fogalmaztunk, a térképen nem találtuk azt. Egészen pontosan az az igazság, hogy egy erdőcsík van a területen, csak a térképek nem tartalmaztak helyrajzi számot azon a részen, így a pontos azonosítás volt kissé nehézkes. A mai nap kiderült, hogy valóban ez az erdőcsík az érintett terület, a Repülőtéri út mellett, a Gérecz Attila utca elején még viszonylag széles területen kezdődik, majd elvékonyodva a két lakópark között, mintegy 10-15 méter szélesen tart le egészen a lakóparkok végén megépült játszótérig.

A terület ingyenes vagyonba adásának kérést a képviselő-testület egyébként egyhangúan támogatta.

A másik kérdés a képviselő-testület egy másik, előterjesztésével van összefüggésben. Mint korábbi írásunkban beszámoltunk róla, a grémium három körzet háziorvosával kötött szerződést tervez ellátni olyan záradékkal, amely szerint a háziorvosok munkanaponként a kötelező 4 óra rendelési időn túl, a 8 órás munkaidőből fennmaradó további 4 órában immár szerződés szerint is kötelesek lesznek rendelkezésre állási időt biztosítani. "Hogy ez miért csak három háziorvosra vonatkozik, arról csütörtökig további tájékoztatást adunk" - ígértük korábbi írásunkban, ezzel azonban ezen írásban még adósok maradunk, de a lehető leghamarabb megkísérlünk további információt szerezni az ügyben.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 

Címkék