A Közüzemi Kft. kezelésébe adnák a Katonadombot

2012-09-25

Vagyonkezelői szerződést kötne Dióssi Csaba a Közüzemi Kft-vel a volt Kék Iskola és a Katonadomb kezelésére és hasznosítására, mivel a képviselő-testülethez benyújtott javaslat indoklása szerint "gazdasági társaságként, piaci szereplőként ezen feladatok ellátását hatékonyabban, rugalmasabban tudja kezelni".

Az önkormányzati vagyon hasznosításának, használatának és forgalmának rendjéről szóló önkormányzati rendelet szerint az önkormányzat vagyonának kezelői a Polgármesteri Hivatal, az önkormányzat költségvetési szervei és intézményei, az önkormányzat gazdasági társaságai, valamint azon gazdálkodó szervezetek lehetnek, amelyek előbbiek 100%-os tulajodni hányadában állnak. Ide tartozhat az önkormányzati társulás, továbbá szerződés alapján, meghatározott jogi személy, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet. A vagyonkezelés feltétele erre vonatkozó szerződés megkötése, mely az első négy esetben, így a Közüzemi Kft. esetében is versenyeztetés nélkül megköthető.

Az önkormányzati vagyon kezelőjét ingyenes használati jog és a tulajdonos önkormányzat valamennyi egyéb joga megilleti a terület vonatkozásában azzal a kitétellel, hogy "a vagyont nem idegenítheti el, továbbá használati joggal, szolgalommal vagy más dologi joggal nem terhelheti meg, biztosítékul nem adhatja". A vagyonkezelőt ugyanakkor terhelik a tulajdonos kötelezettségei is.

Hírportálunk információi szerint a volt "Kék Iskola" ingatlanján volt szó termelői piac létrehozásáról, mely esetben akár indokolt is lehet az, hogy ennek üzemeltetését a város tulajdonában álló cég végezze. Hogy a Katonadombra vonatkozóan milyen "hasznosítás", vagy "kezelés" indokolja a Közüzemi Kft. részére történő vagyonkezelésbe adást és ezzel az ingyenes használat jogának a cég részére törtnő megadását, arra vonatkozóan az előterjesztés nem tartalmaz további utalást.

Dunakeszi-Online

Kép forrása: Dunakeszi Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár, www.dkvk.hu

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás