Koronavírus: itt vannak a dunakeszi intézkedések

2020-03-12

Rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdet ki a kormány a koronavírus elleni védekezés érdekében - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budapesten. A hírről már szinte az egész ország értesült. A Dunakeszi Önkormányzat tájékoztatója ezzel kapcsolatban a tegnapi napon a város honlapján jelent meg. A tájékoztató szerint többek között felfüggesztik a Dunakeszi Diák Akadémia előadásait, de az óvodák és a bölcsődék továbbra is nyitva maradnak. A teljes tájékoztató az alábbiakban olvasható.

Az egész országra vonatkozó biztonsági intézkedések:

 • beutazási tilalom Olaszországból, Kínából, Iránból és Dél-Koreából
 • intézménylátogatási tilalom az egyetemeken
 • a 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények betiltása
 • az osztálykirándulások betiltása, a kéthetes külföldi nyelvtanulási program halasztása egy évvel
 • a lejáró okiratokat nem szükséges megújítani a vészhelyzet lejártáig

Dunakeszit érintő biztonsági intézkedések:

 • A Dunakeszi Diák Akadémia előadásai bizonytalan időre felfüggesztésre kerülnek.
 • Elmarad a Dunakeszi Viadal, a március 15-ei városi megemlékezés és a Futakeszi.
 • Az Önkormányzat, összehangban a kormányzati döntéssel egyelőre nem tartja indokoltnak az óvodák és iskolák bezárását, ugyanis a vírus elsősorban nem a fiatal korosztályt érinti és akár évismétléssel is járhat a gyerekekre vonatkozóan.
 • A bölcsődei és óvodai közösségekben a Nemzeti Népegészségügyi Központ javaslatának megfelelően a gyermekeket folyamatosan orvos ellenőrzi. Amennyiben a szülő úgy dönt, hogy nem szeretné bölcsődei vagy óvodai közösségbe adni gyermekét, a gyermek felügyeletét meg tudja oldani, abban az esetben lehetőséget biztosítunk a szülőknek arra, hogy a törvény által megengedett hiányzáson felüli napokat igazolja. Kérjük, erről az intézményvezetővel írásban egyeztessen.
 • A dunakeszi óvodák az iskolákkal összhangban működnek, így ameddig központi döntés nem születik az oktatási, nevelési intézmények bezárására vonatkozóan, addig az intézkedések visszavonásig érvényesek.
 • Gyakorlati tanácsok koronavírussal kapcsolatban óvodák, bölcsődék részére a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján (ide kattintva) olvashatók.

Az Önkormányzat arra kéri Dunakeszi lakosságát, hogy fokozottan figyeljenek az általános higiéniai szabályok betartására és környezetükre.

Dunakeszin továbbra is a központi operatív törzs utasításait követjük, elsősorban az emberek biztonságát és egészségét szem előtt tartva hozunk döntéseket - zárul a tájékoztató.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás