A Keszi Egyesület szerint hibás döntés volt a Bajcsy-Zsilinszky utca lezárása

2016-02-09

A Petíció egyik kezdeményezőjeként ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek, hogy aláírásával támogatták kezdeményezésünket - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében dr. Horváth István, a Keszi Egyesület elnöke, hozzátéve, hogy a képviselő-testület januári ülésén a képviselők többsége nem támogatta a Bajcsy-Zsilinszky utca Szent István utca és Fő út közötti szakaszának személyautók előtti újranyitását, hanem - véleménye szerint - érvek helyett pártpolitikai akciónak minősítették azt.

A Keszi Egyesület ezt visszautasítja, továbbra is fenntartja véleményét, hogy ez egy hibás döntés volt, és dunakeszi polgárai nagy tömegének nehezítették meg a mindennapi közlekedést. Az alternatíva nélküli útlezárással lecsökkent a Fő útra való kihajtási lehetőségek száma, ezért a környező, gyermekintézményeket is magába foglaló utcák forgalmi terhe növekedett. A korábbi évek átgondolatlan, a város infrastrukturális igényeivel nem törődő, az ingatlan-befektetők profitérdekeit szem előtt tartó városvezetői magatartás, valamint a városunkra súlyos terhet rakó útdíj bevezetése közlekedési káoszhoz vezetett. Ennek továbbfokozása pár VIP parkoló és használói kedvéért megengedhetetlen

- olvasható az Egyesület elnökének közleményében.

Fentiek miatt azt ígérik, hogy a Keszi Egyesület a továbbiakban is fokozott figyelemmel kíséri a város közlekedési anomáliáit, változatos eszközökkel felhívja rá a döntéshozók figyelmét. Az elkövetkezendő időszakban a most elutasított utca újranyitása érdekében és az egyéb közlekedési anomáliák okán, különböző állampolgári akciókat szervezünk.

Az utcaszakasz újranyitását szerették volna elérni

A képviselő-testület januári ülésén Radnóti Henrik és Lukácsi Bálint képviselők előterjesztésükben kezdeményezték az említett, a Fő tér kialakítása során a forgalom elől elzárt útszakasz újranyitását. A cél elérése érdekében már korábban online szavazást indítottak, ennek eredményeként pedig a képviselő-testülethez benyújtott előterjesztésükhöz csatolták 612 személy, többségében dunakeszi (több mint 550 fő), kisebbségében főleg fóti és gödi lakos támogató aláírását, akik egyetértettek az útszakasz megnyitásával. (Az elektronikus szavazás eredményét, a támogató aláírásokat a csatolt dokumentumban, vagy ide kattintva lehet megtekinteni.)

A képviselő-testület többsége végül elutasította az útszakasz megnyitására irányuló javaslatot.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás