A Jobbik szerint felháborító, hogy a fideszes városvezetők újabb jutalma miatt milliókat vesztett Dunakeszi

2016-05-17

A Jobbik Magyarországért Mozgalom felháborítónak tartja a fél éven belül újabb hat-hat hónapos fizetésnek megfelelő polgármesteri és alpolgármesteri jutalom kifizetését Dunakeszin - írja szerkesztőségünknek ma reggel eljuttatott közleményében Varga Zoltán Péter, a Jobbik helyi elnöke, aki hozzáteszi: szánalmasnak tartják azt a színjátékot is, amellyel a polgármester és az alpolgármester a képviselő-testület ülésén - szavakban - látványosan felajánlották a jutalmukat különböző civil szervezeteknek, miközben több millió forintot elvesztegettek a városnak, hiszen a jutalom kifizetésével egyidejűleg annak járulékait, több mint kétmillió forintot be kell fizetni az államkasszába. E pénz így elveszik Dunakeszinek csak azért, hogy a polgármester és az alpolgármester magánszemélyként osztogathasson közpénzt a támogatásra egyébként valóban érdemes szervezeteknek és személyeknek.

A Jobbik véleménye szerint a kiosztott támogatásokat közvetlenül a költségvetésből is ki lehetett volna fizetni az érintetteknek, a járulékokból megmaradó milliókat pedig a 24 órás orvosi ügyelet újraindítására, vagy az oltási program támogatásának kibővítésére kellett volna fordítani, amelytől a Fidesz folyamatosan elzárkózik.

A jövőbeni jobbikos városvezetés azonnal fel fogja számolni a felháborító jutalmazási és osztogatási gyakorlatot és átlátható támogatási rendszert megvalósítva fogja támogatni az arra érdemes dunakeszieket, illetve közösségeiket

- zárja közleményét a jobbikos megyei képviselő.

A Demokratikus Koalíció szerint sem érdemelnek jutalmat Dióssiék

Rónai Sándornak, a Demokratikus Koalíció helyi vezetőjének közleményét szerkesztőségünknek ugyan nem küldték meg, az a Dunakeszi-Hírhatáron jelent meg múlt héten.

A Demokratikus Koalíció véleménye szerint ameddig Dunakeszin nem futja nappali orvosi ügyeletre, viszont brutális építményadóval sújtják a lakosságot, valamint nincs elég óvodai és iskolai férőhely, addig a Polgármester és Alpolgármester urak nem érdemelnek jutalmat - írja Rónai, aki hozzáteszi: ha elvégzik a munkájukat vegyék fel a fizetésüket, de egy fillérrel sem többet, mint amennyi járna, a 14 milliós borravalót pedig fordítsák azokra, akiktől ez a pénz származik: a város lakosaira!

Milliókat vesztegetett el a város vezetése azért, hogy közpénzből "jótékonykodhasson"

Mint arról korábban beszámoltunk, Seltenreich József a Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának vezetője az április 28-i képviselő-testületi ülésen újabb hat-hathavi juttatásának megfelelő összegű jutalomra tett javaslatot Dióssi Csaba polgármester és Erdész Zoltán alpolgármester részére. A város két vezetője a jutalmat elfogadta, majd hosszas felsorolásba kezdtek, hogy a kapott összeget milyen különböző dunakeszi szervezeteknek, személyeknek fogják felajánlani jótékonyság címén. Hogy ez valóban megtörténik-e, az persze semmilyen módon nem ellenőrizhető, mivel abban a pillanatban, hogy a városvezetők a közpénzt felveszik juttatásként, az a saját vagyonuk részévé válik és többé nem lehet azzal kapcsolatban - például a jótékonykodás megtörténtére vonatkozó - közérdekű adatigénylést benyújtani. Arról nem is beszélve, hogy több mint 2 millió forintot veszít a város - hisz a jutalom után is járulékokat kell fizetni - annak érdekében, hogy a jutalmat a polgármester és az alpolgármester látványosan eljótékonykodhassa. Lett volna más megoldás is: a támogatásokat a város közvetlenül a költségvetésből is kifizethette volna, akkor pedig a több milliós járulékösszeg is Dunakeszin maradhatott volna - ebben az esetben azonban persze nem lehetett volna percekig sorolni a látványos felajánlásokat.

Tavaly már egyszer jutalmaztak 2014-re, most újra jutalmaztak 2015-re

Mint korábban több cikkünkben beszámoltunk róla, 2015 decemberében Dunakeszi polgármestere és alpolgármestere részére már egyszer megszavazott egy ugyanekkora összegű jutalmat a város vezetése, melyet a szocialista Ábri Ferenc is támogatott. A javaslat 2015 végén a 2014-es jutalmakra vonatkozott, szerkesztőségünk már akkor jelezte, hogy így nem kizárt az, hogy 2015-re újabb hathavi, milliós jutalom jöhet Dióssi Csaba és Erdész Zoltán részére. Igazunk lett, erre fentiek szerint alig kellett öt hónapot várnia Dunakeszi lakosságának.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás