A Jobbik nem pártpolitikát, "csupán" több ellenzéki kritikát vár új képviselőjétől

2016-08-19

A Jobbik új önkormányzati képviselőjétől azt várja, hogy az eddig megszokott színvonalú szakmai munka mellett az eddigieknél sokkal keményebben és hangsúlyosabban jelenítse meg azokat az ellenzéki kritikákat, amelyeket - legalábbis a képviselő-testületben - eddig szó nélkül hagytunk - olvasható a Dunakeszi Polgár városi magazin nemrég megjelent, augusztusi számában Nyíri Márton önkormányzati képviselő lemondása kapcsán a Jobbik helyi elnöksége által tett nyilatkozatban. Mint arról korábban beszámoltunk, Nyíri Márton augusztus 22-i hatállyal mondott le mandátumáról, mivel állítása szerint "az utóbbi időben azonban politikai, stratégiai és kommunikációs véleménykülönbség alakult ki köztem, és az engem delegáló szervezet vezetése között".

Lemondásával kapcsolatban a volt képviselő több városi sajtótermék hasábjain, illetve képernyőjén is azt nyilatkozta, hogy a helyi pártvezetés a környezetvédelmi szakmai munkáját kiválóra értékelte, azonban kifogásolta, hogy nem vitt több pártpolitikát a munkájába. Ezzel kapcsolatban megkerestük a Jobbik helyi elnökét, aki az ellenzéki párt helyi szervezete nevében hírportálunknak azt írta, hogy pártpolitikát továbbra sem várnak új képviselőjüktől.

A Dunakeszi Polgárban leírt nyilatkozatunknak megfelelően - új önkormányzati képviselőnktől azt várjuk, hogy az eddig megszokott színvonalú szakmai munka mellett az eddigieknél sokkal keményebben és hangsúlyosabban jelenítse meg azokat az ellenzéki kritikákat, amelyeket - legalábbis a képviselő-testületben - eddig szó nélkül hagytunk, e kritikát azonban nem pártszínek, hanem a város érdekeinek mentén várjuk el - írta megkeresésünkre Varga Zoltán Péter, a Jobbik helyi elnöke.

Hozzátette, hogy az elmúlt években a város érdekeinek megfelelő előterjesztéseket támogatták a képviselő-testületben, de megítélésük szerint nem volt kellőképpen hangsúlyos azon ügyek kritikája, melyek viszont ellentétesek Dunakeszi érdekeivel.

Korábbi képviselőnk a képviselő-testületben egyetlen egyszer sem adott hangot olyan kétes ügyeknek, mint például Dunakeszi történetének legsúlyosabb korrupciógyanús botránya, a Dunakeszi Úthálózatáért Közalapítvány által elszámolások nélkül elköltött 1,7 milliárd forintos városi közpénz ügye, mely ügyben a rendőrség is hónapok óta folytat nyomozást.

Nem tiltakozott az elvárásainknak megfelelő hangsúllyal a fél éven belül kétszer megszavazott hat-hathavi, közpénzből fizetett polgármesteri és alpolgármesteri jutalom ellen sem, miközben a Jobbik elveivel ez teljességgel összeférhetetlen.

Már csak azért sem mondható, hogy több pártpolitikát vártunk volna Nyíri Mártontól, mert akár a korrupció, akár az elfogadhatatlan jutalmazási gyakorlat ellen elveink szerint pártoktól függetlenül tiltakoznunk kell. Képviselőnktől tehát - a város érdekében - akkor is elvártuk volna a tiltakozást, ha fentieket bármilyen "színű" városvezetés követi el. Az más kérdés, hogy esetünkben a fideszes városvezetés jutalmazza magát a város pénzéből.

A Nyíri Márton helyébe lépő új képviselőnktől is fentieket várjuk el a szakmai munkán túl

- zárta megkeresésünkre küldött sorait a Jobbik helyi vezetője.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Címkék

Tartalom megosztás