A Jobbik küldte meg legtöbbször véleményét - az önkormányzat kérdésünkre sem közölte álláspontját

2016-01-26

A tavalyi év során szerkesztőségünk a helyi közélet híreivel is foglalkozott a közérdeklődésre számot tartó más városi ügyek mellett, melyhez a legfontosabb segítséget a közélet alakítóitól, városi politikai szerelőktől kaptuk, akik egyes ügyekben képviselt álláspontjaikat különböző módokon próbálták (vagy éppen egyáltalán nem próbálták) közölni a lakossággal.

A 2015-ös év lezárásaként szerkesztőségünk összesítette a hírportálunk részére 2015-ben érkező megkereséseket Dunakeszin az egyes pártok, politikai szereplők, illetve önkormányzati képviselők részéről. Az összesítés alapjául a helyi ügyekben kialakított és nekünk megküldött álláspontokat számoltuk, mely érdekes képet ad arról is, hogy milyen módon kommunikálnak választóikkal az egyes politikai szereplők településünkön. Természetesen az alábbi összesítés csak a mi hírportálunknak megküldött jelzéseket tartalmazza.

2015-ben a Jobbik 25 különböző megkereséssel élt szerkesztőségünk felé. Ezek között 18 sajtóközleményt és 2 sajtótájékoztató meghívót kaptunk a párt helyi képviselőitől, illetve helyi ügyekben megyei sajtóosztályuktól. A párt helyi szervezete 5 további alkalommal is megkereste szerkesztőségünket, amelyek során tevékenységükről adta át információt hírportálunknak. Információnk szerint ugyanakkor a párt helyi szervezete a többi helyi sajtóterméket is nagyságrendileg hasonló mennyiségű megkereséssel "bombázza" tevékenysége kapcsán.

A Demokratikus Koalíció a második helyen zárt, egyetlen egy sajtómegkeresést, a fizetés nélkül maradt takarítók ügyében, a párt helyi elnöke által írt nyílt levelet továbbították szerkesztőségünk részére, melyet hírportálunk meg is jelentetett.

A többi politikai szereplő, a Fidesz-KDNP vagy az MSZP helyi szervezetei egyetlen egy alkalommal sem küldtek sajtóanyagot szerkesztőségünk részére. (Az LMP-ről azért nem ejtünk szót, mivel településünkön nem működik a pártnak helyi szervezete.) Az önkormányzat is inkább a saját maga által alapított sajtótermékeket preferálja: hírportálunk részére egyetlen egy tájékoztatót sem továbbítottak. (Persze a város lapján megjelent tájékoztatásokat az esetek nagy többségében szerkesztőségünk ennek ellenére is közvetítette a városlakók felé, az ilyen témájú írásaink nagy részét éppen ezen tájékoztatók teszik ki.)

Az önkormányzat részéről megemlíthető az is, hogy egy cikkünk kapcsán konkrét, nekik küldött megkeresésünkre, melyben az adott témával kapcsolatos álláspontjukról érdeklődtünk (erre egyébként már 2016 első napjaiban került sor), válaszban sem reagáltak, holott előre jeleztük, hogy válaszukat megérkezése esetén megjelentetjük.

Az önkormányzatban képviselettel rendelkező Fejlődő Városért Frakció képviselői mögött álló pártok (Együtt-PM-DK-4K-MLP-Moma, amely szövetség színeiben a választáson mandátumot szereztek) közül a DK-n kívül a többi szervezet szintén nem küldött soha egyetlen megkeresést sem szerkesztőségünknek, a képviselők maguk ugyancsak nem tájékoztatták egyetlen esetben sem álláspontjukról hírportálunkat, azonban egy önkormányzati hírrel kapcsolatos, a véleményükről érdeklődő megkeresésünkre Randóti Henrik képviselő legutóbbi alkalommal készséggel válaszolt. Igaz, hogy a téma miatt a reakció - a képviselővel egyeztetve - egyelőre nem került megjelentetésére, erre a későbbiekben fogunk sort keríteni.

Természetesen a továbbiakban is biztatjuk a közéleti szereplőket arra, hogy álláspontjukat küldjék meg szerkesztőségünknek, hogy minél szélesebb körben tájékoztathassuk a városlakókat a közélet alakulásáról.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 

Címkék