A Jobbik képviselője a polgármester vizsgálatát kezdeményezte a tűzeset ügyében

2017-12-29

A Jobbik dunakeszi önkormányzati képviselője Varga Zoltán Péter, a szervező dunakeszi önkormányzat vezetőjéhez, Dióssi Csaba polgármesterhez fordult tájékoztatásért a városi karácsonyi vásárban, a népszerű és számtalan gyermek által is látogatott jégpálya közvetlen közelében, nyitvatartási időben törtét tűzeset és robbanás körülményeinek tisztázására - olvasható a Jobbik Dunakeszi Alapszervezetének a mai nap folyamán, szerkesztőségünk részére megküldött közleményében. Az önkormányzati képviselő azt várja Dunakeszi város polgármesterétől, hogy indítson vizsgálatot és annak eredményei alapján - azaz ne saját véleményét közölve, hanem az illetékes szakemberek álláspontját kikérve - haladéktalanul adjon tájékoztatást az alábbi kérdésekben:

- Mi okozta a városi rendezvényen történt tűzesetet?

- Ki az adventi vásárnak, a szilveszteri újévköszöntőnek és a városi korcsolyapályának is helyt adó, heteken át tartó városi rendezvény konkrét szervezési feladatait ellátó felelőse? Feladatát mekkora összegért végzi?

- Ki a felelős a tűzesetért?

- Tartózkodott-e a tűzeset időpontjában valaki a helyszínen, vagy éppen a nyitva tartó korcsolyapályán, azaz volt-e közvetlen veszélyben emberélet?

- Milyen tűzvédelmi előírások vonatkoznak a rendezvényre?

- Ki tette meg a tűzvédelmi előírások betartásához szükséges intézkedéseket, illetve azt az önkormányzat részéről ki ellenőrizte?

A Jobbik képviselője jelezte, hogy a válaszok függvényében, vagy attól függetlenül adott esetben további kérdéseket fog feltenni az ügyben. Dióssi Csaba válaszait a Jobbik nyilvánosságra hozza - zárul a közlemény.

Szerkesztőségünk megkereste a Jobbik képviselőjét, aki kérdésükre elmondta:

Mindenki hálás lehet a tűzoltók gyorsaságáért és munkájáért, amely megelőzte, hogy a tűzeset tovább fokozódjon és emberéletek kerüljenek veszélybe. De már az is a csodával határos, hogy a tűzoltók kiérése előtt nem történt nagyobb tragédia, hisz a helyszín közvetlen közelében van a jégpálya, lakóépületek és a városháza.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
 

Címkék

Állásajánlatok

Tartalom megosztás