A Jobbik jelöltje kezdeményezte a repülőtér védelem alá helyezését

2013-02-24

Bernát Kristóf, a Jobbik képviselőjelöltje beadványában kezdeményezte a repülőtér területének helyi természeti védelem alá helyezését, a Nyíri Márton, jobbikos képviselő kezdeményezésére korábban elfogadott természeti értékek helyi védelméről szóló rendelet alapján. A jogszabály értelmében a kezdeményezésre bármely dunakeszi lakosnak joga van. A Jobbik felkérésére a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szakembere elkészítette a terület kezelési tervét, mely biztosítja a repülés és a sport lehetőségeit, de garantálja a természeti értékek védelmét - olvasható a Jobbik Magyarországért Mozgalom Dunakeszi Alapszervezetének honlapján.

A védelem alá helyezési javaslatot és a kezelési tervet a Nemzeti Park Igazgatóság véleményezi, javaslata alapján a képviselő-testület dönt a védelem alá helyezésről.

A természetvédelmi rendelet nem tartalmaz korlátozásokat a védendő területek vonatkozásában, csupán a védelem alá helyezés jogszabályi kereteit szabja meg. Úgy rendelkezik, hogy a védelem alá helyezés a kezelési terv elfogadásával történik meg, mely a konkrét terület vonatkozásában a konkrét védelmi intézkedéseket, korlátozásokat tartalmazza. E dokumentumot a természeti értékek védelmének szem előtt tartásával kell megalkotni, melynek teljesülését a fentiek szerint a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság ellenőrzi. A rendeletet tudatosan így javasoltuk elfogadni - így lehet ugyanis elkerülni azt, hogy a védelem alá helyezésről és a védelem mikéntjéről laikus képviselők döntsenek kényük-kedvük szerint - írja a párt.

A kezelési tervet a képviselő-testület rendeletben fogadja el, így az jogforrássá válva adja meg a terület számára a jogszabályi védelmet - olvasható az írásban.

Forrás: dunakeszi.jobbik.hu

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás