Jobbik: az adóemelés ellen küzdünk az önkormányzattal szemben

2016-02-13

Az ellenzéki párt dunakeszi szervezete elképesztő hazugságnak nevezte az önkormányzat honlapján megjelenő közleményben olvasható állítást, mely szerint a Jobbik azt akarná elérni, hogy az új építményadó kedvezmények ne lépjenek életbe Dunakeszin. Erről Varga Zoltán Péter, a helyi szervezet elnöke tájékoztatott csütörtöki sajtóközleményében. Mint arról hírportálunk is beszámolt, a város honlapján a hét közepén megjelenő sajtóközleményben az önkormányzat azt írta, hogy "a helyi Jobbik elnöke jogi kifogásokat keresve, eljárási határidőkre hivatkozva megpróbálja elérni, hogy a kedvezményeket tartalmazó módosítás idén ne lépjen hatályba". A Jobbik állítása szerint azért kezdeményezték a kormányhivatalnál az építményadó-rendelet vizsgálatát, mert szerintük a Polgármesteri Hivatal elkésett a kihirdetésével, így a polgárok számára az adóteher emelését eredményező módosításokat idén még nem lehetne figyelembe venni.

Elképesztő hazugság az önkormányzat részéről az az állítás, mely szerint a Jobbik azt akarná elérni, hogy az építményadó kedvezmények ne lépjenek életbe Dunakeszin, hiszen éppen a képviselő-testület fideszes többsége módosította úgy az építményadóról szóló rendeletet novemberben, amely még az előterjesztő Dióssi Csaba indoklása szerint is lesz, akinek az adóterhek növekedését fogja eredményezni, a régiek helyett bevezetett új kedvezmények ellenére is

- írja a párt helyi elnöke szerkesztőségünknek is megküldött közleményében.

Mint fogalmaz, az önkormányzat "hazug állításaival" szemben az igazság az, hogy az egyik megyei kormányhivatal korábbi állásfoglalásával egyezően a Jobbik úgy gondolja, hogy a Polgármesteri Hivatal elkésett a rendelet kihirdetésével, az január 1-je helyett január 2-án léphetett csak hatályba. A törvény szerint azonban év közben nem vezethető be olyan módosítás, amely az adóterhek növelését eredményezi, ezért azokat idén még nem veheti figyelembe az önkormányzat, miközben az új kedvezményeket már figyelembe kell venni 2016-ban is. Mint írják, éppen egy olyan jogszabályra hivatkoztak tehát, amely kizárja az év közbeni adóemelést, azaz kezdeményezésük - állításuk szerint - semmiképpen nem eredményezheti az adóterhek növelését, csak annak ellenkezőjét, az adóterhek csökkentését.

A Jobbik szerint nyilvánvaló, hogy az adóemelést megszavazó önkormányzati többség is tudja ezt, és tudatosan az igazság ellenkezőjét állítva próbálja meg elterelni a figyelmet arról, hogy megint a lakosság egy részével fizettetik meg a városvezetés jutalmazására és saját szórakoztatásukra költött milliókat.

Arra szólítják fel a város önkormányzatát, hogy

a vádaskodások és a hazugságok terjesztése helyett inkább számoljon el a városlakók felé a Dunakeszi Úthálózatáért Közalapítványnak juttatott százmilliókkal, mellyel még mindig adós Dunakeszi lakosainak.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Címkék