Időben akar munkába érni? A héten inkább haza se jöjjön este!

2018-02-06

Kedden nem sokkal 5 óra után Rákosrendező állomáson egy személyvonat áramszedője letört, a felsővezeték megsérült. A műszaki helyreállításig Rákosrendező és Budapest-Nyugati pályaudvar között csak az egyik vágányon közlekednek a vonatok - írta a Mávinform. A veresegyházi vonal S71-es járatai ideiglenesen csak Rákospalota-Újpestig szállították az utasokat, illetve onnan is indultak Veresegyházán át Vác felé. Rákospalota-Újpest és Nyugati között a Budapest–Vác–Szob vonalon közlekedő vonatokat vehették igénybe az utazásra, azaz a Veresegyház felől érkezőkre egy átszállás várt Rákospalota-Újpesten. A hiba ideje alatt 20-70 perccel hosszabb menetidővel kellett számolniuk a váci és veresegyházi vonalon utazóknak.

8 órakor a Mávinform arról tájékoztatott, hogy a sérült szerelvényt már elvontatták és a szakemberek dolgoznak a felsővezeték helyreállításán, majd nem sokkal 10 óra előtt jelentették, hogy a hibát elhárították és ismét mindkét vágányon elindulhatott a vonatforgalom Rákosrendező és Nyugati pályaudvar között. Mint írják, a menetrendszerű közlekedés ugyanakkor csak fokozatosan, várhatóan késő délelőttre áll helyre a váci és a veresegyházi vonalon.

Tegnap sem volt egyszerű, ugyanúgy Rákosrendezőn volt a gond

Hétfőn reggel nem sokkal kilenc óra előtt Rákosrendező állomáson több vágány fölött is leszakadt a felsővezeték, emiatt a Nyugati pályaudvar és Rákosrendező között nem közlekedtek a vonatok. A helyreállítás ideje alatt a Vác, illetve Veresegyház felőli vonatok csak Rákospalota-Újpestig közlekedtek és onnan is indultak. Az esztergomi vonatok ideiglenesen csak Angyalföld állomásig jártak és onnan indultak vissza Esztergomba, a nemzetközi vonatok kerülő útirányon keresztül közlekednek a Mávinform tegnapi tájékoztatása szerint.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az utazók hosszabb menetidővel számoljanak, egyúttal a vasúttársaság az utasok elnézését kérte a kialakult helyzet miatt és javasolta, hogy kieső szakaszra vegyék igénybe a BKK járatait, amelyek ebben az időszakban elfogadták a vasúti bérleteket és utazási igazolványokat.

Tegnap végül fél tízkor jelentették, hogy hosszas munkával megjavították a felsővezetéket és helyreállt a menetrendszerű közlekedés az érintett Budapest-Vác-Szob, Budapest-Veresegyház-Vác és Budapest-Esztergom vonalakon.

Online-csoport

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás