A hétmilliós jutalom mellé négymilliós privát buli is járt - persze közpénzből

2016-01-07

Libamájpástétom, angolos hátszín paradicsomos ruccola salátával, kacsacomb pezsgős káposztával, fogas filé hollandi mártással és parajos gombás jázminrizzsel, kesztölci mangalicatekercs chillis fetasajttal göngyölve, korlátlan italfogyasztás, folyóborok, vodka, whisky, Jägermeister, Zsindelyes pálinka, desszertnek belga csokoládés pohárkrém kandírozott citrussal, mentás tejszínhabbal - többek között ezt szolgálták fel azon a zártkörű vacsorán, amelyre még 2014 év végén került sor a városi vezetők részvételével - természetesen közpénzből. A szórakozást a szerkesztőségünkhöz eljuttatott szerződés szerint egy "függöny akrobata" és Zséda fellépése tette teljessé, a vacsora alatt pedig egy zongorista szórakoztatta a vendégeket. A városvezetők szórakoztatása közel négymillió forintba került Dunakeszinek. Rákérdeztünk az önkormányzatnál, hogy 2015-ben volt-e hasonló rendezvény.

Olvasónk még tavaly januárban nyújtott be közérdekű adatigénylést, miután olyan információkról szerzett tudomást, hogy egy zártkörű karácsonyi vacsorára került sor a József Attila Művelődési Központban a város vezetőinek részvételével. A közérdekű adatigénylésre adott önkormányzati válasz szerint - melyet olvasónk a városvezetői jutalmak nagy port kavaró ügye után küldött meg szerkesztőségünknek - a "2014. december 12-én a VOKE József Attila Művelődési Központban megrendezésre kerülő polgármesteri fogadást a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. szervezete meg."

A vacsorán 160 fő vehetett részt, az önkormányzat szerint azok, akik az önkormányzattal valamint a Közüzemi Nonprofit Kft-vel szoros munkakapcsolatban állnak.

"A vendégek jelentős részét a városi intézmény-vezetők teszik ki (iskolaigazgatók, óvodavezetők, egyéb intézmények vezetői), továbbá jelen vannak a képviselő-testület tagjai, a Polgármesteri Hivatal osztályvezetői, a helyi társadalmi, civil szféra szervezetinek azon vezetői, akik a legszorosabb kapcsolatban állnak a várossal, a helyi kulturális- és sportélet meghatározó szereplői, valamint városunk díszpolgárai."

- olvasható az önkormányzat válaszában.

Ennek némiképpen ellentmond az, hogy az önkormányzati képviselők családtagokat is vihettek a polgármesteri fogadásra, Benkő Tamás képviselő például feleségével érkezett a rendezvényre, valamint olyanok is jelen lehettek a polgármesteri hivatal részéről, akik nem osztályvezetők, ellenben a kormánypárt helyi szervezetében vagy a dunakeszi Fidelitasban fontos szerepet töltenek be, de meghívtak a rendezvényre egykori fideszes önkormányzati képviselőt is.

Van egy harmadik verzió is: a Közüzemi Kft. által a rendezvény megszervezésére kötött szerződés bevezetője szerint ugyanis

"A Dunakeszi Nonprofit Kft. 2014. december 12.-én (sic.) év végi fogadást rendez, melynek célja, hogy megköszönje beszállítóinak, partner cégeinek az egész éves együttműködést, munkát."

A rendezvény megszervezésére két ajánlat közül a JK Economy Zrt. kapott megbízást, aki 3 millió 810 ezer forintos (bruttó) összegért szervezete meg a fogadást - ennek keretében többek között a fentebb is felsorolt étkeket, italokat és programokat kínálva vendégeinek.

A hazautazás sem okozhatott gondot a megjelenteknek: a vendéglátó további 32 ezer forintért a Tempo Taxi szolgáltatásait is megfizette - persze ugyancsak közpénzből - vendégei részére.

Mint ismert, a 2015. december 10-i ülésén összességében hat-hathavi juttatásuknak megfelelő jutalmat szavazott meg a képviselő-testület kormánypárti többsége a szocialista képviselő támogatásával a polgármesternek és az alpolgármesternek, mely összességében közel 7 millió forintos plusz juttatást az előterjesztés szerint még csak nem is a 2015. évre, hanem még a 2014. év munkájuk után szavaztak meg - utólag - a város vezetőinek. Ehhez járt ezek szerint a fenti kis mulatság is kiegészítésül.

A közérdekű adatigénylésre adott válasz egy mondatából az is kiderül, hogy a rendezvényt ráadásul nem is először rendezik meg. A JK. Economy Zrt. szolgáltatásait taglaló egyik pont szerint ugyanis feladataik közé tartozott

"2 db 55' plazma DVD biztosítása (építés-bontás, technikai ügyelet), amelyen a fogadás ideje alatt a 2014. év városi fejlesztési projektek bemutatása zajlott (korábbi években plakátok voltak kihelyezve)"

(A rendezvény alatt biztosított szolgáltatások teljes felsorolását cikkünk végén olvashatják a leginkább mazochisták, valamint a teljes önkormányzati tájékoztatás és a szerződés is letölthető az íráshoz csatolt dokumentumban.)

Szerkesztőségünk a témával kapcsolatban megkereste Dunakeszi Város Önkormányzatát, hogy megkérdezzük tőlük, hogy a rendezvény most polgármesteri fogadás, családi esemény, vagy a Közüzemi Kft. hála-vacsorája volt-e beszállítók részére. Fentiek rövid leírása után az alábbi kérdéseket tettük fel, választ azonban cikkünk megjelenéséig nem kaptunk.

Megjelentetés céljából ezúton kérjük szíves tájékoztatásukat, hogy a rendezvény akkor

 1. polgármesteri fogadás volt-e az önök tájékoztatásában felsorolt személyekkel - ebben az esetben miért maradtak ki korábbi tájékoztatásukból a felsorolt személyek családjai, illetve az egyik politikai oldal helyi képviselői,
 2. családi/valamely politikai oldal szempontjából úgymond "harcostársi" esemény volt-e - ebben az esetben miért közpénzből finanszírozták azt,
 3. a Közüzemi KFt. által a beszállítóknak, partner cégeknek rendezett vacsora volt-e - ebben az esetben milyen termékeket szállítanak be a Közüzemi Kft-nek a megjelent önkormányzati képviselők és családjaik, illetve az intézményvezetők?

Lehetőség szerint kérjük továbbá tájékoztatásukat arra vonatkozóan, hogy a rendezvény 2015-ben is megrendezték-e.

Dunakeszi-Online

A szerződés szerint szolgáltató feladatai voltak:

Ételsor elkészítése és felszolgálása:

 • Hideg előétel: libamájpástétom, padlizsán pástétom, angolos hátszín, paradicsomos ruccola salátával, házi baugette, tányérszervizzel.
 • Leves: Tanyasi gyöngy tyúkleves, vele főtt zöldséggel, csigatésztával, csészében tálalva.
 • Főétel: Vegyes tálak. Asztalonként kettőször négyszemélyes tálak.
 • Ropogós kacsacombok, pezsgős káposztával, szezámos jércemell szalagokkal.
 • Fogas filé roston, holland mártással parajos gombás jázminrizzsel.
 • Kesztölci mangalicatekercs, chillis fetasajttal göngyölve, bacon szalonna köntösbe (sic.), angol zelleres burgonya pürével (sic.).
 • Vegyes grill zöldség, makói hagymakarika.
 • Desszert variáció: Joghurt torta erdei gyümölcs mártással, Nagymama házi almás pitéje, Belgacsokoládés pohárkrém kandírozott citrussal, mentás tejszínhabbal

Italsor összeállítása: korlátlan italfogyasztás

 • Bakator borház folyóborai
 • Font pincészet: rosé, fehér, vörös borok
 • 60 üveg Sauska Rosé
 • 1 pohár Törley pezsgő
 • Vodka, Jagermeister, Whisky, Zsindelyes pálinka
 • Ásványvizek, szénsavas, rostos üdítők
 • Kávé

Asztali dísz, szék szoknya, szék masni 160 fő részére,
2 db 55' plazma DVD, építés-bontás technikai ügyelet, szállítás,
3 fellépő - függöny akrobata, ZSÉDA és zongorista (Farkas László).

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Címkék