Három faház égett, három gázpalack felhasadt - a tűzoltóság nem indít vizsgálatot a délelőtti főtéri tűzesettel kapcsolatban

2017-12-27

Három, 2 méter x 3 méter alapterületű ideiglenes faházban keletkezett tűz ma délelőtt Dunakeszin, a Dózsa György téren. A három építményből kettő teljes terjedelmében, egy pedig részben égett - tájékoztatta korábban jelzett megkeresésünkre válaszul szerkesztőségünket Kolozsi Péter tűzoltó főhadnagy, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő-helyettese. A tájékoztatás szerint a tűzesethez az újpesti hivatásos tűzoltókat riasztották, akik kilenc perc alatt a helyszínre érkeztek, majd légzőkészülék védelme mellett két vízsugárral eloltották a lángokat.

A faházakban négy gázpalack volt, ebből három felhasadt, egyet pedig az emberek biztonsága érdekében a tűzoltók kihoztak. Személyi sérülés nem történt. Igazgatóságunk tűzvizsgálati eljárást nem indított - zárta tájékoztatását a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő-helyettese.

A tűzesetek vizsgálatára vonatkozó szabályokról szóló 44/2011. (XII. 5.) BM rendelet szerint akkor kell hivatalból tűzvizsgálati eljárást folytatni, ha a tűzesettel összefüggésben bűncselekmény gyanúja merül fel, a tűzeset következtében haláleset történt, a tűzeset minősített fokozata III-as vagy magasabb volt, illetve a hatóság vezetője szakmai szempontból indokoltnak tartja. A jogszabály szerint csak ilyen esetekben kötelező vizsgálni a tűz keletkezésének, terjedésének körülményeit, a tűz keletkezésének helyét, idejét, a tűz keletkezéséhez vezető folyamatot, továbbá a tűzesettel kapcsolatos személyi felelősséget, a tűz keletkezésének megelőzésére, továbbterjedésének megakadályozására vonatkozó tűzvédelmi előírások érvényesülését, valamint a tűzoltás alapvető feltételeinek meglétét.

A Jobbik képviselője a rendezvényt szervező önkormányzathoz fordul az ügyben

Elképesztő! Egy vélhetően több millió forintos költségvetésű városi rendezvényen, Dunakeszi főterén, a korcsolyapálya nyitvatartási idejében - ahol a sajtó szerint számtalan gyerek korizik ilyenkor -, a korcsolyapályát fedő ponyvától, a lakóházaktól, a többi faháztól és a Városháza épületétől alig néhány méterre? Kisebb csoda, hogy nem történt komolyabb tragédia! Az ügyben haladéktalanul kérdéseket teszek fel és válaszokat várok a rendezvényt szervező önkormányzattól, melyet természetesen azonnal nyilvánosságra hozok

- kommentálta facebook-oldalán a tűzesetet Varga Zoltán Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője, aki bejegyzése szerit "haladéktalanul kérdéseket tesz fel és válaszokat vár a rendezvényt szervező önkormányzattól" az ügyben, erről azonban részleteket egyelőre nem közölt.

A további fejleményekről szerkesztőségünk is beszámol.

Dunakeszi-Online

Fotó: Index

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Címkék

Tartalom megosztás