Hangfelvétel bizonyítja: Dióssi személyesen rendeli meg az ellenzéki képviselők lejáratását

2019-10-10

Dióssi Csaba személyesen rendeli meg az ellenzéki képviselők lejáratását Dunakeszin - igazolja az a hangfelvétel, mely éppen a Fidesz-média által közreadott cikkben hallható. A Pesti Srácok elnevezésű, az ellenzékkel szemben már több tucatnyi sajtópert vesztő Habony-lapon a mai napon jelent meg egy írás, mely Varga Zoltán Pétert, a Jobbik dunakeszi elnökét, az ellenzéki összefogás képviselőjelöltjét igyekszik egy - az érintett szerint - hazugsággal megvádolni. A "portál" állításait egy hangfelvétellel próbálja alátámasztani, ahol eltorzított hangú kérdezők faggatnak egy állítólagos sértettet, azonban a 15 perces felvétel néhány másodpercén a kérdezők hangját nem tették felismerhetetlenné: itt egyértelműen azonosítható Dióssi Csaba hangja, ahogy Erdész Zoltán is hallható röviden.

A Pesti Srácok mai cikkében azt állítja, hogy Varga Zoltán Péter, a Jobbik dunakeszi elnöke, az ellenzéki összefogás képviselőjelöltje "agyonveréssel" fenyegette meg egykori albérletének tulajdonosát, s a "beverem a pofádat" kifejezést is az ellenzéki képviselő szájába adja. A hírt egy több mint 15 perces hangfelvétellel támasztja alá a portál, ahol az állítólagos sértett számol be eltorzított hangú kérdezőknek "megrázkódtatásairól". (Már itt felmerül a gyanú, hisz a hírt nem valamilyen hivatalos irattal, rendőrségi határozattal, hanem az állítólagos sértett állításaival igyekszik alátámasztani a portál.)

A gyanú akkor igazolódik be végképp, ha valaki végighallgatja a 15 perces felvételt: néhány másodpercen keresztül ugyanis nincs felismerhetetlenné téve a kérdezők hangja, s ekkor hallható, hogy az állítólagos sértettet Dióssi Csaba fideszes polgármesterjelölt és Erdész Zoltán ugyancsak fideszes alpolgármester kérdezgeti.

A felvétel itt hallható, az el nem torzított részek 14 perc 20 másodpercnél (Dióssi Csaba: "hát abszolút nem, hát aa... aa...") és 15 perc 22 másodpercnél (Erdész Zoltán: "jó, hát ez már..." - kevésbé kivehetően) hallhatóak. (Ha a felvételt közben törölnék, hírportálunk lementette azt.)

Összehasonlításul itt látható egy felvétel Dunakeszi képviselő-testületének üléséről, ahol meghallgatható Dióssi Csaba (7 perc 50 másodpercnél) és Erdész Zoltán (12 perc 40 másodpercnél) hangja.

Fentiekből teljesen egyértelmű, hogy a beszélgetést Dióssi és Erdész folytatta az állítólagos sértettel, majd előbbiek azt a választási kampány utolsó néhány napjában nyilvánosságra hozatták a Fideszt kiszolgáló Habony-média lapján.

Varga Zoltán Pétert - szemben a hírt lehozó "korrekt" Pesti Srácokkal - mi megkerestük a hírrel kapcsolatban, aki válaszában a megjelent állításokat egyértelműen valótlannak nevezte és kategórikusan cáfolta azokat, megerősítve ezzel egyébként a "hírre" reakcióként ma délelőtt közreadott facebook-bejegyzésében foglaltakat. Mint utóbbiban írja, valóban jogvitájuk volt az albérlet ügyében, melyet nem tudtak rendezni, mert a felvételen hallható nő külföldre távozott.

Az ügyben büntetőeljárás ellenem nincs folyamatban

- írja a Jobbik jelöltje, hozzátéve: a hangfelvételen szereplő hölggyel szemben zajló büntetőeljárás állásáról nincs információja.

Ez a félmondat is alátámasztja portálunk információját, mely szerint a nőt ugyanezen ügyben segítségnyújtás elmulasztásának minősített esete miatt korábban gyanúsítottként hallgatták ki.

A Fidesz a több mint egy éves ügyet azért a választás előtti napokra időzítve adta elő, mert rettegnek attól, hogy a választók vasárnap az ellenzéki összefogás jelöltjeit bízzák meg Dunakeszi vezetésével

- írja Varga, aki hozzáteszi, megteszi a szükséges lépéseket az ügyben.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás