Halálos baleset, lángoló autók az M2-esen

2016-01-10

Cseppfolyós nitrogént szállító tartályautó és egy személyautó rohant egymásba vasárnap dél körül az M2-es autóút fóti szakaszán. Mindkét jármű kigyulladt, egy ember meghalt, a sérültek pontos számát még nem tudni - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.

Csámpai Attila tájékoztatása szerint az ütközést követően a tartálykocsi és a személyautó is a vízelvezető árokba csapódott. Az első jelentések szerint a tartály nem sérült meg, de minden eshetőségre felkészülve 100 méteres sugarú biztonsági zónát jelöltek ki, miközben több mint 20 tűzoltó dolgozik az oltáson. A helyszínre érkezett a megyei katasztrófavédelem műveleti szolgálata is.

Az eddigi információk szerint a személyautóban egy ember bennégett, a tartálykocsi sofőrjét sokkos állapotban ápolják. A további sérültekről csak később tudnak tájékoztatást adni - tette hozzá a szóvivő.

Az érintett útszakaszt lezárták.

Frissítés (14:00): eloltották a tüzet

Eloltották a tűzoltók kora délutánra azt a tüzet, amely egy cseppfolyós nitrogént szállító tartályautó és egy személyautó ütközésekor keletkezett vasárnap dél körül az M2-es autóút fóti-dunakeszi szakaszán. A balesetben egy ember meghalt - tájékoztatta a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-t.

Csámpai Attila korábban elmondta, hogy az ütközést követően mindkét kocsi kigyulladt, és a vízelvezető árokba csapódott.

A kamion szállítmánya miatt minden eshetőségre felkészülve 100 méteres sugarú biztonsági zónát jelöltek ki, eközben több mint 20 tűzoltó oltotta a lángoló járműveket. A helyszínen tartózkodik a megyei katasztrófavédelem műveleti szolgálata is - tette hozzá a szóvivő.

Utóbb kiderült, hogy mindkét járműben csak a gépkocsivezető utazott, közülük a személyautó vezetője annyira összeégett, hogy nem lehetett rajta segíteni. A tartálykocsi sofőrje sokkot kapott, de nem sérült meg.

Csámpai Attila az MTI-nek elmondta, hogy a tartálykocsiban 9 ezer liter cseppfolyós nitrogént szállítottak. A tartály leszakadt a vezetőfülkéről, majd oldalára borult, a benne lévő anyag azonban nem jutott a szabadba.

Az M2-es autóút 25-ös kilométerénél történt karambol helyszínén jelenleg az utómunkálatok folynak, ezek akár estig is eltarthatnak. A tartálykocsi tartalmát át kell fejteni, ezután következhet a nehézgépjármű daruval történő kiemelése - magyarázta a szóvivő.

Az autóutat teljes szélességében lezárták, a mentés végéig a forgalmat a rendőrök a szomszédos benzinkút parkolóján keresztül terelik. A megyei rendőr-főkapitányság honlapján olvasható információk szerint Fót felől nem lehet az M2-esre hajtani.

A baleset körülményeit a rendőrség és a katasztrófavédelem is vizsgálja, egyebek mellett iparbiztonsági szemlét és tűzvizsgálatot is tartanak.

Ismét valamennyi sáv járható az M2-es autóút fóti-dunakeszi szakaszán, ahol vasárnap dél körül egy cseppfolyós nitrogént szállító tartályautó és egy személyautó ütközött, majd gyulladt ki, a balesetben egy ember meghalt - közölte honlapján késő este a rendőrség.

Frissítés (15:00): a tiltás ellenére előzött, bennégett

A tiltás ellenére próbált előzni, majd frontálisan ütközött egy autó egy tartálykocsival az M2-es autóúton, Dunakeszinél - az autó sofőrje a helyszínen meghalt - számolt be a HírTV.

A tartálykocsi az árokba szaladt, majd ki is gyulladt, de a jármű vezetője nem sérült meg, azonban sokkos állapotban kórházba szállították. Az autósokat elterelték az útról, ezért kisebb torlódás alakult ki. A tartálykocsi kilencezer liternyi cseppfolyós nitrogént szállított, ez azonban nem került a szabadba. A nitrogén átfejtéséről, illetve a tartálykocsi elszállításáról a szolgáltató fog gondoskodni.

"Vasárnap délelőtt az M2-es autóút 25-ös kilométerszelvényénél egy cseppfolyós nitrogént szállító tartályautó ütközött egy személyautóval. Az ütközés következtében mindkét jármű kigyulladt, illetve a tartályautó tartálya leszakadt. A helyszínre nagy számmal érkeztek a fővárosi, illetve a Pest megyei katasztrófavédelem műveleti szolgálat tűzoltói. Több habosított vízsugár segítségével oltották el az égő gépjárműveket. A személyautóban egy személy utazott, ő a roncsba szorult és a kigyulladt autóban bennégett"

- közölte Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a televíziónak.

Frissítés (20:39): ismét valamennyi sáv járható az M2-esen

A Pest megyei katasztrófavédelem szóvivőjének korábbi tájékoztatása szerint az autóút 25-ös kilométerénél történt ütközést követően az égő járművek a vízelvezető árokba csapódtak. Kilenc tűzoltóautót vezényeltek a helyszínre, de mire eloltották a lángokat, a személyautó teljesen kiégett, a roncsba szorult sofőr pedig életét vesztette. A kamion vezetőjét sokkos állapotban vitték kórházba.

Csámpai Attila elmondta: a tartálykocsiban 9 ezer liter cseppfolyós nitrogént szállítottak. A tartály leszakadt a vezetőfülkéről, majd oldalára borult, a benne lévő anyag azonban nem jutott a szabadba. A nitrogén átfejtése, illetve a kamion kiemelése és a helyszínelés órákig tartott, ezért csak este 8 óra körül oldották fel a teljes útzárat.

A baleset körülményeit a rendőrség és a katasztrófavédelem is vizsgálja.

MTI - HírTV - Dunakeszi-Online

Fotó: Mihádák Zoltán, MTI

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás