Folytatódik az azbeszt-ügy Dunakeszin

2017-06-13

Mint arról szerkesztőségünk korábban beszámolt, a Népszava szerint a Dunakeszi és Göd határában található hulladéklerakóba szállíthatják a Petőfi Csarnok bontási törmelékét. A terület gazdájának van engedélye úgynevezett inert hulladék (le nem bomló, vízben nem oldódó anyagok, jellemzően törmelék) hasznosítására, de a lap munkatársa mindenféle egyéb hulladékot is talált a lerakóban, amelynek közvetlen szomszédságában egy föld alatti víztározó van. A legnagyobb veszélyt a Pecsa épületéből kibontott, veszélyes hulladéknak számító azbeszt jelentheti. Az önkormányzat azonnal bejelentette, hogy a közterület-felügyelet nem talált azbesztet a helyszínen, Varga Zoltán Péter ellenzéki önkormányzati képviselő azonban májusban az (egyébként nem illetékes) önkormányzati bejelentést figyelmen kívül hagyva, az illetékes hatóság eljárását kérte az ügyben.

Bár a városháza bejelentette, hogy a közterület-felügyelet megvizsgálta és nem talált azbesztet a dunakeszi lerakóban, egyrészt nem ők az ügyben illetékes hatóság, másrészt gyanítom, hogy Dunakeszi vezetői 40 tonna azbesztet a saját irodájukban felhalmozva sem vennének észre, ha érdekeik úgy kívánják. Én viszont a valóban illetékes hatóság, a Kormányhivatal vizsgálatát kezdeményeztem az ügyben, már annak kirobbanásakor, közérdekű bejelentés formájában

- írta a Jobbik önkormányzati képviselője, aki hozzátette: kérte továbbá, hogy ha helyszíni vizsgálatot folytatnak az ügyben, tegyék lehetővé, hogy azon ő is jelen lehessen.

A közérdekű bejelentésre tett intézkedéseiről a hatóság 30 napon belül tájékoztatni köteles, amint ez megtörténik, én is tájékoztatom a lakosságot

- zárja korábbi bejegyzését a Jobbik képviselője.

A közérdekű bejelentés elintézésre nyitva álló 30 nap lassan letelik, amint a képviselő tájékoztatást ad, arról hírportálunk is tájékoztatja olvasóinkat.

Dunakeszi-Online

Fotó: Zsidai Péter, HVG

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás