Folytatódhat az ingyenes oltási program a dunakeszi gyermekeknek

2015-07-30

Folytatódhat az ingyenes oltási program a dunakeszi gyermekeknek, ha a képviselő-testület többsége mai ülésén elfogadja az erre vonatkozó javaslatot. Korábban a méhnyakrákot okozó humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltás önkormányzati finanszírozásáról döntött a képviselő-testület, melyet azonban a tavalyi év októberétől az állam biztosít a hetedik osztályos lányoknak. Az így felszabaduló összeget fordítaná további ingyenes oltások biztosítására Radnóti Henrik és Lukácsi Bálint képviselő. A Jobbik jelezte, hogy támogatja a javaslatot.

Dunakeszi város 2011 év elején csatlakozott azokhoz az önkormányzatokhoz, amelyek ingyenesen biztosítják azon iskoláskorú lányok méhnyakrák elleni védőoltását, akiknek szülei ezt igénylik. Az oltottsághoz szükséges három védőoltás ára a gyógyszertárban ekkor 90 ezer forint körül mozgott, az önkormányzat azonban szervezetten 50 ezer forintért jutott az oltóanyaghoz. A HPV oltást 2014 októberétől azonban az állami fizeti. Az így felszabaduló összeget Radnóti Henrik és Lukácsi Bálint képviselők javaslata alapján a továbbiakban más védőoltások finanszírozására fordíthatná a város. Ezek között említik a rotavírus fertőzés elleni, az agyhártyagyulladás megelőzésére szolgáló, a bárányhimlő-fertőzés elleni és a vírusos agyvelőgyulladás megelőzésére szolgáló védőoltásokat. A képviselő-testület mai ülésén dönt a javaslatról.

Amennyiben a képviselők támogatják a javaslatot, akkor decemberre kell kidolgozni a döntés részleteit és már 2016-tól ingyenesen kaphatják meg az oltásokat azok a gyermekek, akiknek szülei ezt igénylik.

A Jobbik támogatja az oltási program kibővítését Dunakeszin

Ezt már a párt helyi szervezetének vezetője közölte mai rövid közleményében. Varga Zoltán Péter úgy fogalmaz, hogy "A Jobbik következetesen tartja magát ahhoz, hogy a város érdekében tett javaslatokat mindig támogatja, bárki is tegye az adott javaslatot, ami viszont ellentétes a város érdekeivel, azt nem támogatjuk. Megítélésünk szerint ez egy Dunakeszi és a dunakeszi családok érdekeit szem előtt tartó javaslat, melyet a Jobbik képviselője is támogatni fog szavazatával."

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Címkék

Tartalom megosztás