A felújítás miatt változik a MÁV menetrendje

2013-11-11

2013. november 23-tól módosul a vonatok menetrendje a Budapest-Szob vasútvonalon, ahol Vác állomás átépítése miatt szeptember közepe óta folyamatos fennakadásokkal közlekednek a szerelvények. A váci vasútállomás felújítását 2013. szeptember 16-án kezdte meg a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt, melyhez az Új Széchenyi Terv keretében Uniós forrásokat is igénybe vesznek. A munkák megkezdése után azonban a környék egyik legjelentősebb forgalmát biztosítani hivatott vasútvonalon pillanatok alatt káoszba fulladt a közlekedés. Nem volt ritka a félórás, vagy egy órás késés sem a Budapest-Vác távolságot rendes körülmények között 39 perc alatt megtevő vonatok menetidejében, mely így akár másfél órásra is nyúlhatott. (A vasútvonal 1846-os megnyitásakor Dunakeszin tartott 10 perces pihenővel együtt is 59 perc alatt közlekedett a vonat.)

"A főváros egyik legnagyobb utasforgalmú, napi 180 vonatot érintő, az elővárosi közlekedés gerincét adó Budapest–Szob vasútvonal pályafelújítása, a váci vasútállomás átépítése során az utazóközönség rendszeres fennakadásokat tapasztalhatott az elmúlt napok vonatközlekedésében. A MÁV Csoport új megoldásokat keres az utazók által joggal elvárt, kiszámítható vasúti közlekedés mielőbbi helyreállítása érdekében" - írta október 11-i közleményében a MÁV Zrt.

A vasútvonal mentén fekvő településeken és városunkban is több képviselő is jelezte a problémát a városok vezetői részére. Október 15-én sor is került egy egyeztetésre Dunakeszi és a Magyar Államvasutak vezetői között, mely a városi honlapon hírül adott tájékoztatás szerint "eredményesen zárult", azonban beszámolók szerint az utazóközönség tapasztalatai mást mutattak. A folyamatos, kisebb mértékű késéseken túl több mint fél órát késtek a szerelvények október 16-án, 25-én, vagy november 6-án is, mindez pedig beszámolók szerint teljesen kiszámíthatatlanná tette az utasok azon többségének életét, akik alkalmazottként munkaidő kezdetére igyekeztek munkahelyükre, vagy bármilyen egyéb megadott időpontra siettek valahova.

A mai napon a város honlapján megjelenő tájékoztatás szerint a MÁV új menetrendet dolgozott ki, melynek bevezetésére jövő héten szombattól, november 23-tól kerül sor.

A tervezett új menetrend letölthető írásunk végén a csatolt dokumentumból. A tapasztalatokról annak bevezetését követően adunk tájékoztatást.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás