Fáklyás felvonulást tartanak ma Dunakeszi alsón

2013-11-30

Ma fáklyás felvonulást tartanak Dunakeszi alsón, mely a Mezei Sörözőtől indul, Dunakeszi alsó utcáin át a repülőtérig tart, ahol tábortűzzel köszöntik a telet és emlékeznek meg a szervezők a városrész elektromos hálózatának 1974. november végi átadásáról - olvasható a facebookon található felhívásban.

Benkő Tamás, a körzet önkormányzati képviselőjének bejegyzése szerint "a rendezvény célja voltaképpen egy újabb közösségi együttlét, egy télköszöntő beszélgetős-éneklős közös séta szeretett "falunkban", Alsón. Gitárral és énekszóval Mohácsy Barnabás kíséri majd a menetet. A gyülekezőhelyen (Mezei Söröző, Muskátli utca 13.) - korlátozott mennyiségben (hiszen a résztvevők létszámát és "fogyasztását" képtelenség megtervezni) - forró teával és forralt borral várjuk az alsóiakat, a felvonulás végállomásánál pedig a kisgyerekek számára némi édességgel szolgálunk majd, illetve itt is igyekszünk biztosítani forró italt."

A képviselő tájékoztat arról, hogy az előrejelzések szerint nem lesz csapadék, de arra kér, hogy a hideg ellen mindenki öltözzön fel alaposan. Alsói polgárőrök és rendőrjárőr is biztosítják majd a menet haladását a kiindulóponttól a reptér azon részére, ahol - Molnár György és Huszár Péter lakótársaink jóvoltából - a felvonulókat tábortűz várja majd. Aki tud, vegyen fel láthatósági mellényt - írja Benkő Tamás.

Arra kéri a résztvevőket, hogy a sétához Mindenki hozzon magával valamilyen világító-alkalmatosságot, például fáklyát vagy petróleumlámpát. A Muskátli utcai pékségben van lehetőség fáklya vásárlására is, melyet ingyen töltenek meg olajjal. Kéri továbbá, hogy aki tud, vigyen fényképezőt is magával.

Az összejövetel nem kifejezetten formális rendezvény, mintsem inkább egy kötetlen beszélgetős, ismerkedős, éneklős "falujárás", jóllehet az időpont és az esemény jellege egyértelműen utal 1974. november 29-re, amikor Alsón (Szabadságligeten) ünnepélyesen átadták az elektromos hálózatot. A petróleumlámpák, gyertyák, fáklyák mindennapi használatától akkor búcsúztak el a helyiek. Ezen fényt adó eszközök emlékét most egy közös séta idejére hozzuk vissza közösen - zárul Benkő Tamás bejegyzése.

A rendezvény tervezett menetrendje szerint a gyülekező 16:30 és 17:30 között lesz a Mezei Sörözőnél (Muskátli utca 13.), a menet 17:30-kor indul a repülőtérre Alsó északi részének utcáin. A tervezett érkezés a tábortűzhöz 18 óra környékén várható.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
 

Címkék

Állásajánlatok

Tartalom megosztás