Elsöprő többség nem akarja, hogy a repülőtéren építkezés kezdődjön - megvannak a végeredmények

2016-04-23

A Dunakeszi-alsón élők a mai napon nyilváníthatták ki a véleményüket arról, hogy akarják-e, hogy több százmillió forintos beruházásként sportcélú létesítmény épüljön a városrész területén, különös tekintettel pedig arról, hogy a beruházás a repülőtér Dunakeszi-alsó felé eső szélén, illetve a lósporttelep nyári pályájának úgynevezett starthelyén megvalósuljon-e. A véleménynyilvánításon nagy arányban vettek részt a Dunakeszi-alsón élők, akiknek közel kétharmada elutasította el a beruházást. A repülőtérre és a starthelyre vonatkozó kérdéseket pedig ennél is magasabb arányban, gyakorlatilag elsöprő többséggel utasították el a beruházás lehetséges helyszíneként. Az önkormányzat előzetesen jelezte, hogy a véleménynyilvánítást ügydöntőnek tekinti, így - amennyiben tartják a szavukat - nem fog megkezdődni a repülőtér mezejének beépítése.

Délután negyed 4 tájban megszületett az 1 órakor lezárt véleménynyilvánítás szavazatinak megszámlálása. Az előzetesen kiszivárgott információkból már tudni lehetett, hogy a lakosság elutasította a beruházást, az arány volt csak kérdéses. Végül 729 szavazatot adtak le az alsóiak a reggel 7-től délután 1 óráig terjedő időszakban.

A szavazólapon három kérdés szerepelt:

  1. Egyetért-e Ön azzal, hogy Dunakeszi-Alsón sport- és közösségi-kulturális létesítmény épüljön?
  2. Egyetért-e Ön azzal, hogy a repülőtér délnyugati sarkában sport- és közösségi-kulturális létesítmény épüljön? (1. variáció)
  3. Egyetért-e Ön azzal, hogy Dunakeszi-Alsón, a Pálya út és a Magdolna utca északi része által határolt starthelyen sport- és közösségi-kulturális létesítmény épüljön? (2. variáció)

Az előzetes tájékoztatás szerint a válaszokat aszerint értelmezték, hogy ha valaki az első kérdésre igennel, viszont a másodikra, illetve a harmadikra nemmel szavazott, az azt jelentette, hogy szeretne sportcélú beruházást Dunakeszi-alsón, de azt nem a repülőtéren, illetve nem a starthelyen, hanem másik, arra alkalmas helyszínen szeretné. Ha viszont valaki az első kérdésre nemmel, a másodikra, illetve a harmadikra igennel voksolt (azaz általánosságban, sehol nem szeretne sportlétesítményt Dunakeszi-alsón, de mégis igennel voksolt a repülőtérre, vagy a starthelyre), azt az ellentmondás miatt érvénytelennek tekintették.

A végeredmény szerint már az első kérdést is nagy arányban elutasították a Dunakeszi-alsón élők. A 729 szavazatból e kérdés tekintetében 241 igen szavazat (33,06%), 480 nem szavazat (65,84%) érkezett, 8 szavazat érvénytelen volt (1,10%).

Eszerint tehát a voksolók kétharmada egész Dunakeszi-alsó területén elutasították a beruházást.

Ennél is nagyobb arányban nem támogatták a repülőtéren, illetve a starthelyen történő megvalósítást.

A repülőtér vonatkozásában 119 igen szavazat (16,32%), 581 nem szavazat (79,70%) érkezett, 49 szavazat volt érvénytelen (6,72%).

A starthelyre 203 igen szavazat (27,85%), 498 nem szavazat (68,31%) és 28 érvénytelen voks (3,84%) érkezett.

Fenti eredmények azt mutatják, hogy annak a 241 személynek a jelentős része is elutasította a repülőteret, illetve a starthelyet lehetséges helyszínként, aki az első kérdésre egyébként igennel válaszolt, azaz szeretett volna sportlétesítményt Dunakeszi-alsóra. A starthely ugyan valamennyivel népszerűbb volt a repülőtérnél, de még ezzel együtt sem támogatta a szavazók egyharmada sem a sportlétesítmény helyszíneként.

A hírre egyelőre sem az önkormányzat, sem más nem reagált, amint ez megtörténik, tájékoztatni fogjuk olvasóinkat.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás