Előzzük meg a baleseteket! - A Pest-Megyei Rendőr-főkapitányság prevenciós osztály tartott előadást Gödön

2016-07-08

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság prevenciós programtervének következő állomása Göd volt - olvasható a beszámoló a rendőrség honlapján.

Mint írják, a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek statisztikai mutatói alapján a rendőrök az idei évben is fokozott figyelmet fordítanak a kerékpárosok, illetve a gyalogosok közlekedésbiztonsági helyzetének alakulására. A balesetek megelőzése érdekében 2016. július 7-én Gödön hívták fel a figyelmet a közlekedési szabályok betartására, valamint a kerékpár kötelező felszereléseire. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője beszélt arról, hogy a gyalogosok sokszor figyelmetlenül lépnek az úttestre vagy rosszul becsülik meg a közeledő jármű távolságát. A balesetek közel 50 %-a a gyalogos hibájából következik be.

Dr. Ménkű Szilvia r. alezredes tájékoztatást adott arról is, hogy a kerékpár szinte a legnépszerűbb közlekedési eszköz, azonban a gyermekek közlekedési szabályismerete alacsony szintű, ami sok esetben vezet balesetekhez.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága olyan kisfilmeket készített, amelyek a gyalogosok és kerékpárosok szabályos közlekedésére és a leggyakoribb veszélyhelyzetekre figyelmeztetnek.

Dunakanyar Hírszolgálat

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
 

Címkék

Állásajánlatok

Tartalom megosztás