Ellenzéki össztűz - Jobbik: pofátlan és az erkölcstelenség netovábbja a városvezetők jutalma

2015-12-13

A Jobbik Dunakeszi Alapszervezete pofátlannak és az erkölcstelenség netovábbjának tartja azt a határozatot, mellyel a képviselő-testület fideszes többsége Dióssi Csaba polgármestert, és Erdész Zoltán alpolgármestert elvégzett munkájuk elismeréseként hathavi juttatásuknak megfelelő összeggel jutalmazzák, ami nagyságrendileg hétmillió forintjukba kerül a dunakeszi polgároknak - írja Varga Zoltán Péter, az ellenzéki párt helyi elnöke, ma délelőtt hírportálunknak küldött közleményében. Hozzátette: különösen felháborító, hogy 2015 végén 2014-re kapják a jutalmat, ami lehetővé teszi, hogy az idei évre később újabb jutalmat kaphassanak.

Mint a párt közleményében fogalmaz, a döntés azért is kritikán aluli, mivel a kormányzó többség alig néhány perccel korábban söpört le az asztalról egy ellenzéki indítványt, melynek célja az volt, hogy a szociálisan rászoruló gyermekek részére az önkormányzat a téli szünetben is biztosítson ingyenes étkezést.

Különösen bizarr ez a pénzosztás annak fényében, hogy a dunakeszi családok többségében a családfenntartók összes jövedelme együtt sem éri el a polgármester, illetve az alpolgármester egyhavi, 6-7 százezer forintos juttatásának megfelelő összeget - mégsem számíthatnak külön jutalomra - írja a Jobbik helyi elnöke, aki közleménye végén nyomatékosan felszólítja Dióssi Csabát és Erdész Zoltánt, hogy "a többmilliós potyapénzről haladéktalanul mondjanak le és a jövőben a helyi fideszes politikusok legalább az önmérséklet látszatára próbáljanak meg minimálisan odafigyelni".

A Fejlődő Városért frakció tagjai is tiltakoznak

A Fejlődő Városért frakció képviselője Radnóti Henrik blogján ugyancsak kritikával illeti a jutalmazást. Számba veszi, hogy egy kezdő óvónő három évig dolgozik a városvezetőknek most jutalom címen megszavazott összegért, majd felsorolja, hogy milyen konstruktív ellenzéki javaslatokat utasított el a Fidesz-frakció azon a testületi ülésen, ahol a közel hétmilliós jutalmat megszavazta a városvezetőknek. Ezek között említi, hogy nem támogatta a kormánypárt például a kisgyermekek számára az ajánlott oltások költségeinek teljes támogatását, a fogyatékkal élők építményadó-kedvezményét és ugyancsak megemlíti a téli szünet idején a gyermekek közétkeztetése biztosításának kormánypárti elutasítását.

Lukácsi Bálint, a frakció másik képviselője a facebookon egy helyi csoportban közzétett grafikonon azt mutatja be, hogy hasonló összegű pénzért milyen szakmában mennyit kell dolgozni.

A grafikon kattintással nagyítható.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

Címkék