Egyre jobb: ha milliókat kell kifizetni közpénzből, rögtön eszébe jut az Önkormányzatnak a saját alapítványa

2015-10-02

Több mint nyolcmillió forintot fizetett ki az Önkormányzat a saját maga által alapított Dunakeszi Úthálózatáért Közalapítványnak - olvasható azon a számlamásolaton, amelyet Varga Zoltán Péter, a Jobbik helyi elnöke jelenített meg tegnap Facebook-oldalán. Az alapítvány gazdálkodásáról egyelőre nem tudni többet, mivel a jobbikos képviselő által beadott közérdekű adatigénylések közül még van, amit nem teljesítettek, így a politikus későbbre ígért tájékoztatást. A dolog pikantériája ezúttal inkább az, hogy - mint korábban hírportálunk is beszámolt róla - míg az ominózus közérdekű adatigénylést két hete az Önkormányzat "címzett ismeretlen" megjelöléssel küldte vissza az érdeklődő jobbikosnak, addig a közpénz kifizetésekor láthatóan nem volt ismeretlen az Önkormányzatnak a saját alapítványa.

Alább olvasható Varga Zoltán Péter megyei képviselő teljes facebook-bejegyzése.

Két héttel ezelőtt egy bejegyzésemben arról számoltam be, hogy "a Polgármesteri Hivatal nem ismeri a képviselő-testület által útépítésre létrehozott és az önkormányzattal azonos címre bejegyzett közalapítványt". Akkor ugyanis az történt, hogy miután az Önkormányzat által alapított (!) Dunakeszi Úthálózatáért Közalapítvány gazdálkodásával kapcsolatban nyújtottam be közérdekű adatigénylést, ezt tartalmazó postai levelemet "a címzett ismeretlen" megjelöléssel és hivatali bélyegzővel lebélyegezve küldték vissza a Hivataltól.

Egyébként több adatigénylést is nyújtottam be a tárgyban, ezek közül az utolsó teljesítésének végső határideje szombaton jár le.

Azt azonban már mostanra megtudtam, hogy a Polgármesteri Hivatal csak akkor szenved amnéziában az Önkormányzat saját alapítványával kapcsolatban, amikor én a közpénzek elköltéséről érdeklődöm. Mint a második képen látható számlamásolat bizonyítja, amikor milliókat kell kifizetni a város vagyonából az átláthatatlan gazdálkodású közalapítványnak, akkor azért jobb a memória és közel sem ilyen feledékenyek az illetékesek.

További fejlemények hamarosan.

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 

Címkék