Egészségügyi adatok után érdeklődött az ellenzéki képviselő orvosánál a polgármester

2017-10-01

Embertelen és kegyetlen módon bánt Dunakeszi fideszes polgármestere és képviselőcsoportja Radnóti Henrik DK-s képviselővel szemben, amikor egy korábbi képviselő-testületi ülésről való távolmaradása miatt benyújtott orvosi igazolása kapcsán egészségügyi állapotáról zárt ülésen vallatták az ellenzéki képviselőt. Az esetről a testület jobbikos tagja, Varga Zoltán Péter számolt be pénteken, facebook-oldalán.

A Jobbik képviselője bejegyzésében többször is hangsúlyozza, hogy szinte soha és semmiben nem ért egyet Radnóti Henrikkel, azonban a Fidesz egészségügyi adatokban történő vájkálása és az annak kapcsán a testület előtt rendezett embertelen bánásmód annyira kiakasztotta, hogy a zárt ülés szabályainak megsértését is vállalta és nyilvánosságra hozta a napirendi pont előterjesztését és mellékleteit.

A bejegyzés szerint az előterjesztést (mely ide kattintva megnyitható) eleve megtévesztő címmel vették fel napirendre és anyagot sem osztottak ki hozzá, csak amikor az ülés végén a napirendi pont megtárgyalására került sor. Ekkor

az ott ülő politikai munkatárs, Sipos Dávid közpénzből fizetett polgármesteri kabinetvezető, korábbi dunakeszi Fidelitas-elnök körbeszaladt az ülésteremben és kiosztotta az előterjesztést

- írja a Jobbik képviselője, aki hozzáteszi, hogy az előterjesztés az egész ülés alatt ott volt Sipos Dávid kezében, tehát nem addigra készült el, csupán azért az utolsó pillanatban osztották ki, hogy arra ne lehessen készülni.

Varga Zoltán Péter facebook-bejegyzésben az olvasható, hogy Radnóti Henrik orvosi igazolással (ide kattintva megnyitható) igazolta, hogy miért maradt távol a képviselő-testület július 27-i ülésétől, ami a város polgármestere szerint "nem volt egyértelmű", amely miatt pedig

az ellenzéki képviselő kezelőorvosához fordult és érdeklődni kezdett páciense egészségügyi adatairól.

Nyilatkozzon abban, hogy amennyiben 2017. július 27én (sic.) Képviselő Úr az Ön kezelése alatt állott, kétséget kizáróan megállapítható volt-e az a tény, hogy egészségügyi állapota kizárja, hogy részt vehessen a 15:00-tól 15:25-ig tartó Képviselő-testületi (sic.) ülésen

- olvasható a polgármester által az orvosnak küldött levélben (ide kattintva olvasható), melyre a DK-s képviselő kezelőorvosa válaszolt is és tájékoztatta a polgármestert a Radnóti Henrik állapotáról. A testület jobbikos tagja a választ nem hozta nyilvánosságra, mert mint írta, az "tényleg tartalmaz komoly, az egészségi állapotára, kezelésére vonatkozó adatokat".

(...) még egyszer hangsúlyozom: bárki, bárhogy értékelje is az ügyet - tényleg oda jutottunk, hogy valakinek az egészségi állapota képezi egy politikai vita részét? Mi lesz a következő? Az ember feleségének az egészségügyi állapota? Az ember gyermekének az egészségügyi állapota? Hol van az a sokszor keresett és sokszor - utólag mindig kiderül, csak úgy gondoltuk, hogy - megtalált határ? Amire azt mondjuk: na itt van, ez az a pont, amit nem, egyszerűen NEM lépünk át?

- kérdezi Varga Zoltán Péter jobbikos képviselő bejegyzésében.

A képviselő-testület végül nem fogadta el a DK képviselőjének orvosi igazolását, hanem felfüggesztette tiszteletdíját és felkérte a jegyzőt, hogy forduljon a nyomozó hatósághoz az ügy kivizsgálása érdekében.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Címkék

Tartalom megosztás