Edit: Keresem az autóst, aki megmentette Zoét!

2015-07-29

Edit két gyermekével és keresztlányával indult volna Dunakesziről vonattal Budapestre, de miután egyik gyermeke felszállt a szerelvényre, az hirtelen elindult és otthagyta a babakocsis anyukát az állomáson. A hétéves Zoé szállt fel elsőként a vonatra, édesanyja a babakocsival még az első lépcsőfokig sem jutott, amikor bezáródott az ajtó.

- Elkezdtem nyomni a nyitógombot, mint egy őrült, de nem történt semmi. Zoé döbbent tekintettel nézett vissza rám az ajtó túloldaláról, láttam, hogy sírásra görbül a szája - meséli Edit a Blikknek.

Ahogy az ajtó becsukódott, el is indult a vonat. Edit rohanni kezdett a szerelvény után, puszta kézzel ütötte a kocsit, hátha észreveszi valaki, és megállítja a vonatot. Közben kiabált a gyereknek, hogy nem lesz semmi baj, és a következő állomásnál szálljon le, de a szerelvény egyre gyorsult, majd kifutott a pályaudvarról. A szinte sokkos anya a pénztárhoz rohant segítségért, itt azonban nem tudtak mit tenni, a forgalmi irodába irányították a nőt, akinek közben még arra is ügyelnie kellett, hogy a vele lévő másik két kisgyerekkel is minden rendben legyen. A forgalmista közben ugyan megpróbálta felhívni a következő állomást, de Dunakeszi alsón senki nem vette fel a telefont. Editnek már fogalma sem volt, mit tegyen, amikor a keresztlánya megrángatta a karját: Zoé közeledett feléjük.

- Nagyon sírtam, amikor elindult a vonat, azt hittem, örökre elveszítem anyát - mesélte a Blikknek a kislány. - Amikor a vonaton a felnőttek látták, hogy sírok, hárman is odajöttek, mondták, hogy nyugodjak meg. Az ajtó mögött hallottam, hogy anya kiabál, de nem mertem volna leszállni. Aztán amikor megint megállt a vonat, egy bácsi kintről kinyitotta az ajtót. Azt mondta, menjek vele, visszavisz anyához - mesélte Zoé a napilapnak.

A megmentőről kiderült, az állomáson végignézte a történteket, majd kocsiba szállt és a vonat után eredt, majd visszahozta a kislányt. Az anyuka most azt fontolgatja, panaszt tesz a MÁV-nál, akik egyelőre nem válaszoltak a lap megkeresésére.

Zoé nyomában a megmentő is megérkezett Edithez, megnyugtatta, hogy minden rendben van. Kiderült, hogy végignézte az állomáson zajló drámát, egyből a kocsijába pattant, és padlógázzal a vonat nyomába eredt, amit a következő állomáson be is ért.

- Olyan sokkos állapotban voltam, hogy a nevét sem tudtam megjegyezni. Szeretném, ha jelentkezne, és megköszönhetném neki - mondta Edit, aki felháborítónak találja, hogy a kalauz nem győződött meg arról, mindenki felszállt-e a vonatra. Azt fontolgatja, panaszt tesz a MÁV-nál.

Dunakeszi-Online

Fotó: Grnák László, Blikk

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás