Eddig kilenc dunakeszi érintettje lehet a koronavírusnak

2020-03-17

Meg nem erősített információk szerint kilenc dunakeszi ember lehet eddig érintett a koronavírus-járványban. Hogy ők fertőzöttek, vagy csak házi karantént rendeltek-e el velük szemben, azt egyelőre nem tudjuk. A rendőrség nem adott érdemi felvilágosítást, megkerestük az önkormányzatot.

A kilenc dunakeszi ember érintettségéről március 15-én késő este szereztünk tudomást. Az információk szerint velük szemben valamilyen módon a rendőrség intézkedett, itt vélhetően a házi karantén szabályai betartásának ellenőrzéséről lehetett szó, mely azt feltételezi, hogy az érintettek ebben az időpontban még nem biztosan fertőzöttek, csupán érintett területen jártak korábban, vagy fertőzöttel kerültek kapcsolatba. Még akkor, azonnal a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletéhez fordultunk felvilágosításért, akiktől tegnap este kaptunk választ, mely azonban nem tartalmazott érdemi információkat:

A kért adatokkal kapcsolatban a rendőrség országos, görgetett statisztikát vezet. Az osztrák, illetve szlovén viszonylatban ideiglenesen visszaállított határellenőrzés bevezetése óta, 2020. március 12-én 0 órától, 2020. március 16-án 18 óráig a rendőrök 1532 - új koronavírus fertőzéssel érintett területről érkező - magyar állampolgárnak adtak át a hatósági házi karanténnal kapcsolatos tájékoztatót. A hatósági házi karantén elrendeléséről az érintett lakóhelye szerint illetékes járási hivatal hoz határozatot

- olvasható abban a tájékoztatásban, melyet az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálat Sajtóügyelete küldött kérdésünkre.

Dunakeszi érintettségéről árulkodhat az is, hogy a mai napon Dióssi Csaba polgármester bejelentette, hogy az önkormányzat 0-24-ben elérhető információs vonalat hozott létre házi karanténban lévő dunakesziek részére, bár ettől nem biztos, hogy tudnak érintettről, ez akár elővigyázatosság is lehet.

Miután a rendőrségtől nem kaptunk érdemi információt, Dunakeszi Város Önkormányzatához fordultunk további tájékoztatásért. Amint választ adnak kérdéseinkre, arról portálunkon mielőbb beszámolunk.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás